Luleå

(null)
Uppe tidigt för frukost i det intilliggande retroköket innan vi fyllde upp bilen igen och lämnade Ullånger med destination Skuleskogens nationalpark och Slåttdalsskrevan. 
(null)

Entré Syd har verkligen totalt förändrats sedan jag var där med Johan för över fjorton år sedan. Då snirklade man sig fram genom skogen till en liten glänta där man parkerade och gick över ett kalhygge ned till Kälsvik och leden upp till skrevan.
Nu var det en helt ny väg som slingrade sig upp till en stor parkering samt ställplats för husbilar, toaletter och tjusiga informationsskyltar. En ny led hade dragits genom skogen med spångar trots att jag trodde sådana endast var förbehållna våtmarker eller övergångar. Först efter första kilometern tog riktigt skogsunderlag över som ledde oss runt till skrevans baksida, från havet sett.
(null)

(null)

Kunde äntligen visa Lilltjejen de klapperstensfält jag försökt beskriva. De är ju rätt obeskrivbara!
Vi tog oss först upp på Slåttdalsberget och njöt av solen och utsikten, helt magisk tur med vädret!
(null)

(null)

(null)

När vi sedan kom ned till själva skrevan visade sig ytterligare en så kallad uppdatering, en avstängning! På grund av risken med fallande stenar hade de spärrat av och lät leden hänvisa uppåt och över till andra sidan. 
Fördelen med att vi var så tidiga var frånvaron av folk - så vi gick igenom!
(null)

(null)

(null)

Vi kom helskinnade ut på andra sidan och jobbade oss nedåt mot havet och tillbaka till bilen. Då hade folket vaknat till och börjat komma på plats då vi mötte en hel del folk på deras väg uppåt.
(null)

Våra ovana ben var rätt trötta vilket bådar gott inför nästa vecka…!
Bilparkeringen var nästan full när vi kom tillbaka och läste i informationen att parkförvaltningen ofta får stänga Entré Syd då parkeringen blivit överfull så kände mig extra tacksam att vi var där såpass tidigt.
(null)

(null)

Plockade en sallad i ett söndagstomt Örnsköldsvik som vi intog i en från affären intilliggande liten park. Sedan fortsatte milknarkandet vidare norrut där Västerbotten istället för motorväg hade valt det för en tid populära 2-1 systemet vilket knappast är vare sig miljövänligare eller säkrare när hus- och lastbils- samt husvagnskaravanerna stoppar upp med sina åttio på hundratio-sträckor. 
Jag inser att det nu är slut med de lyxiga motorvägarna och de norrländska småvägarna tar över mer och mer.
Kändes lite konstigt att bara blåsa rätt förbi min barndoms stad Piteå som varje gång jag gjort mina fåtal besök känns lika bekant som främmande. Konstigt att en plats man lämnade för trettio år sedan fortfarande på ett sätt betecknas som hemma. Det är väl så med platserna där vi stöps.
(null)

Så efter drygt etthundratrettio mil plus några avstickare på två dagar, välkomnades vi av Anna, Idde och deras fantastiskt gulliga lilla Mona där tjejerna snabbt återupptog den fina kontakt de alltid haft när de setts. Jag fick mig en mycket välbehövlig dusch efter vandringen i Skuleskogen och kände tröttheten smyga på mig.
Vi slog oss ned i soffan och började pussla med den minsta tjejen som sällskap tills den välsignat sköna sängen, den utflyttade Emmas fick mig att somna på tre sekunder.
(null)

Här blir vi enligt planen för att bara vara och umgås till på onsdag då nästa Airbnb väntar i Kiruna!



Ullånger

(null)
Halv nio hade vi sagt hej då till katterna och styrde kylaren åt nordöst. Waze tog oss de enligt den drygt nittiofem mil långa vägen via huvudstaden vilket innebar att vi kunde göra snabbstopp vid Cloettas fabriksbutik. Red Bull gör något med min blåsa för fick göra två stopp innan vi ens kommit dithän.
Målet var Ullånger och med Max-lunch via drive-in tog det totalt drygt nio timmar som gick över förväntan. Lilltjejen bosatte sig där bak med fån och pods medan jag lät Kriminalkommissarie Mörck hålla mig sällskap.

Ganska mycket trafik men bra vägar där det bara vara att blåsa rätt igenom Sundsvall för den motorväg de byggt rätt över alltihop. 
Fick den där känslan av både lugn och förväntan när vi passerade orter man kände igen, den där känslan av att komma hem.
(null)
Hittade ett litet härbre via Airbnb i Ullånger, supergulligt! Delikat Outmeal till middag, liten promenad i den slumrande orten och nu bara vara i den sköna kvällssolen. Ljumma vindar sveper bort eventuella myggor så är fantastiskt fridfullt där ljuden från motorvägen är den enda disharmonin.

Hade kunnat köra längre rent orkesmässigt men insåg att vi nu ligger såpass bra till från Luleå att vi hinner ta en tur till Skuleskogen och Slåttedalsskrevan som vi nu har strax norr om oss, innan vi fortsätter till Anna och Idde. Kommer kännas lite konstigt att bara blåsa rätt förbi Piteå, men så får det bli denna gång.
(null)

(null)


Semester!

(null)
Så var det till att vara ledig i tre veckor, vet inte vart jag fick fyra ifrån, har ju Lilltjejen i fyra varav den första nu snart är slut. Kanske skulle ta en vecka till ändå, får se.
Det varma vädret har kommit tillbaka så tog avkomman och en kompis till C då jag ändå skulle till verkstan. 
(null)
Denna dag har jag bara varit utanför dörren för att åka till och från kontoret och köra Ronja till sin träning, medan temperaturen passerat trettio i solen. Sov dassigt inatt så duktigt seg nu men en skön start med pusslet jag och C påbörjade igår, och apropå pussel hämtade jag ut det nu levererade för ännu en Pusselkamp i augusti, woho!


Fröken duktig

En sådan där dag då man känt sig sådär duktig och effektiv. Det går i ett på jobbet med olika grejer hela tiden som man försöker hålla i huvudet och koordinera för att inte glömma. Jag vet knappt vad jag gör men av någon anledning går tiden i rasande fart. 
Tog med Lilltjejen och mötte upp Christer och Martin för en snabb sopp- och tårtbuffe-lunch på Steinbrenner. Jisses vad mätt jag blev! 
Sedan tillbaka och i ett igen tills jag kunde checka ut för arbetsdagen. Då tog middagsförberedelserna vid med hemlagade köttbullar, rengjorde akvariet, gick med röjsågen och dammsög innan avkomman och Evelina hämtades från fotbollsträningen. Där i bilen medan jag väntade fick man dagens första riktiga paus. 
(null)

Jordgubbar till efterrätt och lite Dibbe medan två omgångar tvätt kördes igenom och nu ligger man till slut med värkande fötter och neddragna rullgardiner för att stänga ute den ljusa sommarkvällen.
Blir ett besök hos verkstaden imorgon så de förhoppningsvis kan fixa knirkel knorklet i bagageluckan, annars förvånansvärt lite möten så jag kanske kan få lite annat gjort…



Nedräkning

Eftersom jag tänkte försöka vara ledig på fredag innebär det endast tre dagar kvar till långsemester. Förhoppningsvis hinner jag få det mest viktiga på plats tills dess.
Två intervjuer idag och annat back-to-back, endast kommit utanför dörren för att åka till Gothiamötet nere på kansliet. 
Lilltjejen plockade av buskarna men sitter i övrigt mest med fånen och gör ingenting, men kom sig i varje fall ut med en kompis under eftermiddagen och kvällen.
(null)
Det blev med kvistar så farmor får dom till att göra saft, sorry till Christer som gillar krusbärspaj medan jag själv ryser av blotta tanken.

Det märks väl att C varit hemma mera denna månad, för mina hundra timmar på BookBeat är slut och det går inte att lägga till fler!
Således blev juni månadens böcker fem till antalet av en och samma serie vilket nog aldrig hänt förut.
(null)
Danskens kriminalromaner är inte lika intrikata som Pascal Engmans men ändå engagerande huvudkaraktärer och berättelser.


In i kaklet

Vilket tryck det blev till dagens pass i Frölunda! Det var nog närmare rekord i antalet deltagare, några till och det blivit för trångt för dem så maxantalet vi har är nog på tok för högt.
Jag blir så extra taggad att kroppen bara får hänga med så gott den kan för att efteråt undra vad som hände, med huvudvärk som vanlig följd. 

Hämtade Lilltjejen efteråt och nu är hon min i fyra veckor! När vi når vårt område ser vi Frasse mitt på vägen, fullkomligt tillfreds med sin valda viloplats och rör inte ett morrhår när vi försiktigt rundar honom.
(null)

Lilltjejen fick gå och hämta honom, där kunde han ju inte ligga, knaskatten!

(null)

Vår katt Plutt kom in med en superliten och megagullig mus och blev synbart förnärmad när Ronja enkelt skopade upp den i handen och bar ut.
Tre minuter senare hade Plutt dragit in en ny, större som när Lilltjejen drog i svansen för att få fram bakom elementet, bet till i fingret. Men hon hade sinnesnärvaron och slänga ut den ändå, van vid katters tänder och klor.

Jag fick också ta ut en imorse, inte lika söt dock när en sådan för första gången lämnats uppfläkt likt ett dissikeringsoffer. Definitivt inte sött någonstans tänkte jag medan jag gnuggade blodet från hallmattan. 

Sista veckan innan semester! Fullt upp både dagar som kvällar, rätt in i kaklet!





Midsommardagen

Jag vet inte om vi i mannaminne haft sådant fint väder som vi fick till detta årets midsommarafton! Lugnt och skönt med det bästa av det goda, slappa i solen och syndigt god tårta tillverkad av undertecknad själv. Till kvällningen åkte jag och hämtade Martins dotter Emilia i Billdal som tröttnat på det firande som mamman dragit med henne till. Tillsammans kollade vi Star Wars tredje film som herrarna håller på att beta av och var i säng innan man skulle gett sig ut för att plocka sju sorters blommor att lägga under kudden. Vuxet så det förslår och således var vi uppe relativt tidigt, inklusive den femtonåriga Emilia till en midsommardag som bjöd på det väder vi hade förväntat till gårdagen, nämligen hällregn och knappa femton grader. Perfekt för omsorgsfull frukost och spel.

C rotade bland sina "vanliga" spel och de manliga representanterna i sällskapet var förtjusta över det från sextiotalet presenterade spelet "Oljan - det stora äventyret". Det påminde lite om Monopol men var lite mer komplext och faktiskt rätt kul, även om jag tokförlorade.
Jag fick återuppleva kortspelet "Chicago" som vi spelade i "prackarnas" café under gymnasiet och förlorade igen i "Phase10". Jag har antingen världens största otur eller är utomordentligt kass. Jag gissar på en kombination av båda.
 
Nu är jag hemma igen då det inte känns bra att lämna katterna ensamma en natt till och alla tre mötte mig i dörren. Men ingen mus, ingen fågel som väntade på hallgolvet, så skulle inte förvåna mig om de avsiktligt tar in sina byten så länge de har någon att visa upp dom för. 
Pulat med lite styrelsearbete och får se om det blir Dibbe eller virkning efter jag intagit min uppvärmda middag.
 

Midsommarmorgon

 
Det blev en väldigt kort promenad under gårdagens lunch när jag slog in på en oprövad viltstig i vår intilliggande skog mot Torrekullas golfbana. Spåren var tydliga och jag utgick ifrån att upphovsmakarna bokstavligt talat låg och trynade på betryggande avstånd från sin uppenbart vältrampade väg. Genom den täta snårskogen mynnade plötsligt stigen ut i nederkanten av vårt bostadsområde, snöpligt snabbt var jag tillbaka men likväl med lite frisk luft i lungorna.
 
Med midsommarafton runt knuten blev deltagarantalet lägre till passet men god stämning och skön bastu efteråt ändå innan lite korsord och insomning till ljudbok. 
Så här mycket egentid har jag inte haft sedan min och Cs omstart för, är det två år sedan nu? Tre? Jag hänger inte med i tidens turbofart! Denna morgon vaknade jag klockan fem, klarvaken på diagonalen i sängen som ofta när jag sover ensam. En obestämbar dröm men med en stor känsla av svårmod. Johan och Elena gifte sig i onsdags och jag är glad för deras skull och framför allt att han hittade en som jag känner är en trygg bonusmamma till min Lilltjej. Ronja och jag har pratat mycket då hon haft många och svåra känslor inför bröllopet, känslor hon av skuld hon inte velat dela med sin pappa. Men också andra känslor kring sitt delade boende och skuld över att göra den ena eller andra ledsen för sina personliga känslor, jämtemot oss, sina föräldrar, jämtemot sin bonusmamma Elena och bonuspappa Christer. Hon vill inte göra någon ledsen, känner att hennes känslor är fel och den där skulden som jag vet kan gnaga och förtära.
 
Jag försöker att bara lyssna, finnas där med öppna frågor och framför allt upprepa att hennes känslor inte är fel, att de är normala och förståeliga men att hon absolut inte ska känna någon skuld, att prata, berätta för oss och jag blir själv känslomässsig när jag försöker få henne att förstå hur glad jag är att hon fått en sådan bra bonusmamma som hon kan just se som en sådan, en bonus, ännu en vuxen nästan-mamma som hon inte ska känna skuld för att hon tycker om, att det bara gör mig glad och lättad. För tänk på alla de barn som fått bonusföräldrar som är elaka, särskiljer sina egna mot de andra, och när hon själv känner till vänner i just den situationen nickar hon medhåll.
 
Jag ger upp försöken att somna om, snörar på mig löparskorna och sticker ut i det lovande midsommarvädret. En tom lokalbuss är det enda som möter mig, inte ens hundägarna har hunnit upp ännu och kanske har jag just en sådan dag men jag påminns hur skönt det är att komma ut så här i den tidiga morgontimmen.
Jag har inte haft så här mycket egentid sedan min och Christers omstart för två, eller var det tre år sedan nu? Martins stambyte och därmed boende hos Christer där han nu tillbringat större delen av veckorna har också påmint mig om hur mycket jag värdesätter min ensamhet. Och där tror jag min känsla av kluvenhet kommer in när den ena sidan av mig avundas min exmans nygifte medan den andra avnjuter just den självständighet jag har med mitt egna boende.
Jag vill ha en tillhörighet, en livspartner, vara någons maka och fru men just den biten vill inte Christer. Samtidigt har jag också mina stunder när jag känner alla fördelar med att inte vara det, men de bottnar i det nederlag och känsla av totalt misslyckande som mitt första försök slutade i. Så är det verkligen så viktigt att ha den där ringen på fingret? Min syster och många andra tycker inte det och de har alla sina olika skäl, men jag har kommit att inse att det är viktigt för mig, symboliskt viktigt. Att de två blir en, visa hela världen som jag ju egentligen inte bryr mig om, men i detta fall uppenbarligen gör, så kanske mest för en själv, att man är enade, förenade. Det betyder något, eller vill jag bara att det ska betyda något?
 
En kollega som också skilde sig kort efter jag själv har nu också en särbo men som hon har kommit att kalla "kärbo" eftersom det i vår ålder låter och känns så fel att säga pojkvän. Det tycker jag var fint. 
 
 
 
Jag når slutet av Torrekullas golfbana som numera tillhör det exklusiva Hills golfklubb. Nytt möter gammalt där betongfundament radar upp sig mellan de två och jag försöker utröna för vilket syfte de så omsorgsfullt placerats där en gång i tiden. De fortsätter långt upp i skogen mot vårt område och i golfklubbens förvärv och därmed röjning i området har dessa kommit i dagen. Kanske försöker jag finna svaren en dag.
Inte ens de mest entusiastiska golfarna har kommit på plats, men så är det också midsommarafton. En ensam banarbetare och så jag. 
 
Jag trivs med min ensamhet men vill inte leva ensam. Jag vill dela mitt hem och mitt liv med Christer, men omständigheterna möjliggör det inte just nu, för jag vill ännu mer att min Lilltjej ska ha sitt hem här, med sina vänner utanför dörren och hemmaklubbens träningsplaner inom cykelavstånd. Jag letar möjliga nya boenden närmare hennes nya skola men hur jag än skulle försöka så skulle hon ändå har det ena eller andra på den andra sidan stan. Där emellan ligger centrala Göteborg, och boende där är inte ett alternativ av uppenbara skäl.
Av mina ekonomiska skäl har Ronja själv har inget emot att flytta till Christer, tills hon inser att hon då kommer lika långt ifrån allt, skolan, vännerna och träningsplanerna och Christer varken kan eller vill lämna sitt älskade hus för något nytt gemensamt, i varje fall så länge hans dotter bor kvar.
 
Så jag försöker finna mig till rätta, och gör det också med den form av limbo vi har i vår med rätta prioritering av våra barn. Men ibland kryper svårmodet på mig och blir extra påtagligt i och med onsdagens bröllop och denna dagens fest som de anordnar  i andan av detta. Vad blev det av mitt egna liv när alla andra som det känns, går vidare?
 

Jag duschar och slår mig ned framför datorn. Skriver mina tankar så som jag brukar göra. Tar en paus när det är dags att intervjua ännu en möjlig konsult, men han dyker inte upp. Det är inte första gången det händer och min medhjälpare och leverantörsrepresentant är tydligt frustrerade så det blir att eskalera.
Jag skriver vidare tills nästa möte jag medvetet lagt denna för oss i Sverige helgdag, ett möte med enbart mina medlemmar i Indien som mer än dubblerats de senaste veckorna och under den kommande timmen har vi har en lära-känna-varandra övning. Tråkigt att de svenska medlemmarna inte kan vara med, men det är omöjligt att hitta en ledig tid i deras kalendrar i den fas av projektet de nu är.
Så nu är jag officiellt ledig för denna helgdag, eller vill få iväg eskalerigen först. Sedan blir det tårtbak i mitt egna kök med mina egna grejer i sällskap med nästa ljudbok i pågående serie. Om en vecka går jag på semester i fyra veckor och det kommer faktiskt att bli väldigt skönt när jag inser att det varit rätt intensiva månader sedan jag tog mig an detta nya uppdrag. Det blir skönt att landa och reflektera lite, eller kanske inte så mycket eftersom det blir fullt upp direkt då jag och min Lilltjej åker norrut...
Fick förresten godkänt så åker till Indien igen i slutet av Juli för att personligen träffa mina nyanställda, medveten tidpunkt då Sverige ännu är på semester och därmed lugnare för dem. 
Jag åker ensam, ett nytt krav i de många besparingsåtgärderna, men också för att undvika "gruppresor" där vi med ensamåkning uppmuntras att interagera mer med våra medarbetare på plats. Att åka ensam ser jag inte som något problem över huvudtaget, kanske blir den långa restiden faktiskt de bästa tillfällena jag kommer att få för dessa reflektioner.
 
Köpte jordgubbar i förrgår, två askar för hundratjugo spänn. Igår kostade en åttiofem och jag kan bara tänka mig vad de kostar idag. Glad Midsommar!

Din mamma jobbar inte här

(null)
Till slut hamnar de alltid där, de där kvarlämnade glasen, besticken och tallrikarna. Några få blir början till några till och så några till. Någon placerar demonstrativt allting i diskhon, en annan försöker skapa ordning utan att vilja bli den som till slut offrar sig. För till slut är det alltid någon som gör det, det vet alla och just därför det alltid emellanåt blir dessa ofrånkomliga ansamlingar. 
Denna gång har alla dock varit väldigt ståndaktiga, ett nytt rekord, en kraftmätning hos pedanterna om vem som kan motstå längst. Det är nästan så det nu gått så långt och länge att ingen vill vara martyren som ställer sig där med självuppoffrande min och gnuggar med det värdelösa diskmedlet. Ja, det där diskmedlet är verkligen faschinerande dåligt och kan omöjligen vara ett mer ekonomiskt alternativ än ett dyrare men drygare. Gissningsvis blir det någon övertidare som tar tag i det när hen är ensam kvar. 
Hur kan man förresten ignorera sin kvarlämnade matlåda? Ser man den inte stå där och blinka vid varje efterföljande lunch? 

På fredag är det midsommarafton och vi har inga speciella planer utan lite käk och häng tillsammans med Martin och eventuellt hans femtonåriga dotter. Som på julafton kör vi på det vi gillar av den traditionella maten men istället för saffranssemla fixar jag en Pinocchiotårta till efterrätt.

Jag hade fått en liten förhandsheads-up men ikväll kom definitiva beskedet och rolig överraskning till Lilltjejen. Jitex ska representera Sverige under inmarschen på invigningen till Gothia cup. Det blir onekligen en häftig upplevelse att gå in på Ullevis arena med vår flagga inför närmare femtio tusen åskådare!

(null)
Hittade denna bild från lördagsmorgonen, vi borde ha fört statistik från mussäsongens början! En fågel imorse så fick börja dagen med att plocka fram dammsugaren, och medan jag lagade middag ser jag i ögonvrån en mus kila från sitt gömställe under byrån och in under kylskåpet. Plutt och Liten turas om att hålla vakt och jag vågar knappt tänka på hur mycket muslort vi nu antagligen har därunder…!


Mildare

Det ska vara erbjudande om gratis käk för att locka mig hemifrån och ned till föreningslokalen för att delta i det konstituerande och vanliga styrelsemötet denna månad! De så kallade "smörrebröden" var torra och relativt intetsägande men gratis är gott och tanken som räknas.
Efter kyliga dagar var det nu en riktigt skön kväll så passade på att sticka ut med vandringsskorna så fort vi var klara, men nu är jag så tillbaka framför skärmen igen. 
 
Semestern börjar närma sig vilket ska bli galet skönt, men det är mycket jag skulle vilja få på plats först, framför allt rekrytera de sista konsulterna eftersom de ska börja i augusti. Sex stycken har nu äntligen kommit på plats, två idag och det mest kritiska behovet är tillgodosett. Men just med tanke på den snabbt annalkande egna semestern och därefter sommarstängningen börjar det bli lite panik.
 
Nåväl, Lilltjejen spelade två matcher i helgen, inga som blev någon större utmaning för henne tråkigt nog, men det otroligt gulliga var att Emilio dök upp och tittade på båda, även den andra som var på andra sidan stan ute på Hisingen! Han gjorde oss även sällskap ut till Christer på lördagskvällen för middag och lite spel och båda är så hänsynsfulla mot den andre att de inte kan komma till beslut om någonting över huvudtaget! Kan ni bestämma efterrättstårta? Nähäpp. Vill ni spela flipper eller kolla på film? Spelar ingen roll, vet inte, bestäm du.... Jisses!
 
Matchen på Hisingen tittade även hans föräldrar som skjutsat honom. Är det alltid sådär småkrystad stämning när man träffar ens barns partners föräldrar första gången? Sammantussade av detta faktum står man där med stora leenden men alla radarfunktioner på max. Är de schyssta, vettiga människor? Har de uppfostrat ett schysst och vettigt barn värdig det mest värdefulla jag har? Väl medveten om att de sannolikt nagelfar mig på samma sätt.
Här handlar det mycket föga troligt om gemensam framtid och giftemål så jag antar att jag bara ser ett litet smakprov på hur mina tankar kommer att snurra ju äldre min avkomma blir och mer seriösa pojkvänner kommer!
 
Då hon på grund av matchen inte hade någon träning kunde hon följa med på min söndagsklass som den annalkande sommaren till trots fortfarande är väldigt välfylld. Kul!
 

In i kaklet

(null)
Vad kallar man ett uterum som egentligen inte är ett uterum utan egentligen vanligt rum med en jäkla massa fönster högt och lågt? Där ligger vi nu i varje fall och väntar på middagen. Jag känner mig rätt urlakad efter en galen vecka, som en urvriden trasa men ändå med en viss tillfredsställande känsla i kroppen. 
Jag har blivit så mycket bättre på att stänga locket till datorn, kanske helt sonika för att man har något annat måste som tar vid, som att fixa middag till avkomman, skjutsa denna till en träning eller för ens egna pass eller åtaganden. Synnerligen effektiv metod, hehe!

På vägen hit dök jag in i garnbutiken och spenderade hundralappar för ett sommarprojekt. Får se hur det blir.
Nu ska vi äntligen käka!


Där också

Det var ett väldans kutande i sovrummet i ottan denna dag, Mini och Liten sprang högt och lågt och visst förstod jag vad det handlade om. När jag börjar vakna till på allvar ser jag den så kila upp för gardinen, det var nytt!
(null)
Jag får väl vara tacksam att katterna inte försökt följa efter med det tumult i form av nedrasad stång och kraschande blomkrukor troligtvis skulle medföra.
Hur lösa?
När de andra två gett upp lyfte jag upp Plutt för att påkalla uppmärksamhet, öppnade altandörren, lämnade rummet och stängde efter mig.
Nu tror jag den är ute för jag hittar den ingenstans, men samtidigt vet man ju aldrig…!

Hittade en annan levererad på hallmattan och jag tycker faktiskt att de boende i området borde vara mig stort tack skyldig som tillser att hålla det uppenbarligen oändliga musbeståndet nere.


Hubbelibubbar!

Tror det var pappa som kallade dom "hubbelibubbar", jordgubbarna som vi äter nu i princip varje dag när priset är lågt. 
(null)
Är inte naturen fantastisk som får fram sådana fantastiska frukter och bär? 
Ännu ett bakslag i konsultrekryteringen och jag har nu förstått att kulturen skiljer sig rejält när det handlar om nya åtaganden. De har kompetensen till en bråkdel av kostnaden på en marknad som är i ständigt behov. Med flera erbjudanden kan de välja och vraka och till och med prova på några dagar för att sedan ångra sig, men jag vet inte om vi har så stor rätt att klaga vi här i väst som själva försatt oss i situationen genom att kompromissa med kostnaderna och outsourca kompetenserna. 

Liten pirrar på mitt bröst. Plockar en fästing som kryper i pälsen. Hittade källan till den begynnande stanken igår, platt som en pannkaka under mattan på Christers sida i sovrummet. 
Lilltjejen var på Jump Yard kalas för Felicia igår där vi inför var på Normal dör vi båda kände oss lika bortkomna och på måfå plockade lite skönhetsgrejer.
Till skolavslutningen ville hon faktiskt testa min handfullet använda ögonfransböjare samt mascara. Innan hon var hemma igen hade hon tvättat bort det, lika obekväm som jag i en finare klädbutik.

Eventuellt åker jag till Indien igen, passar på i slutet på industrisemestern när verksamheten är som lägst. Vill träffa mina nyanställda men hänger på ett godkännande då det skärs och sparas på alla fronter.


Sommarlov

(null)
(null)
Efter den sista avslutningsceremonin på Balltorpsskolan ööörnade jag direkt till kontoret för ett lunchmöte med en konsultsäljare. Jättegod gratislunch men var trött efter det som så tjusigt kallas nätverkande. Tack och lov för Christina som skötte mesta snacket, och som dessutom kollade med mig så vi upptäckte att vi fått separata förfrågningar och därför slog ihop dem. En lunch på egen hand hade varit halvt outhärdligt trots nyttan som jag motvilligt erkänner. Kanske blir jag faktiskt tvungen att ge dem också chansen när jag senare fick veta att en av konsulterna som skulle ha börjat imorgon hoppat av!

Körigt därefter ända tills det var dags att med min avkomma åka till Änglagårdsskolans informationsmöte. Jag fick diktera mina svar för henne till Teams medan vi plöjde oss fram norrut på E6.

Fyra parallella klasser uppdelade i länder där Ronja hoppades på Argentina - där turungen också hamnade tillsammans med lagkompisen Wilma. Klara och Isabel hamnade i ett annat land. Nu är det en Lilltjej som längtar till hösten!
De blivande klasskompisarna fick samlas i sina kommande klassrum med sina framtida klassföreståndare som hette, ta-da, Linda och Johan! Medan vi föräldrar hängde utanför kom en kvinna jag vagt kände igen emot mig och hälsade med en omfamning medan jag panikslagen försökte komma på vem hon var. Det måste ju vara från Volvo men likväl ingen jag kan erinra mig, och nu har våra barn hamnat i samma klass!
    "Eehehe, så din (må oddsen stå mig bi) pojke ska också börja i Argentina?" Frågar jag glatt medan jag fruktar att hon ser rätt igenom min blanka hjärna. Två tredjedelar i klassen är killar så min chansning går hem, phu!

Väl hemma igen lagar vi middag tillsammans, poppar musik och pratar. Det är mysigt och direkt efteråt fyller vi skålar med jordgubbar och glass och lägger oss framför Hunger games andra film. Hon har inget vidare tålamod och frågorna duggar. Varför gör dom så? Vem är det där? Pust.


Min vackra Lilltjej!

(null)
Det blev inte ett enda av de kinesiska plaggen då Emilio föreslog att de skulle ha sina kramtröjor, men den med långkjol liknade mera en nattskrud än avslutningsstass. Så när vi ändå betade av ärenden igår hittade vi direkt en jättefin liten kjol och vi båda var jättenöjda. Min vackra Lilltjej!
Nu lämnar hon mellanstadiet för nästa stora fas med den riktiga och viktiga tonåren där så mycket händer. Ny skola på andra sidan stan, helt nya klasskompisar varav majoriteten är hormonstinna pojkar. Det är med skräckblandad förväntan jag ser tiden an.
Min finaste Lilltjej, min vackra blandis som gör mig sprickfärdig av stolthet och förundran över att jag kunde få något så underbart!
(null)
(null)


Sköna söndag

(null)
(null)
Utsikten från Lilltjejens soffa. Insåg att jag inte dokumenterat särskilt väl hur hennes rum förändras med åren. Jag inbillar mig att det inte är jättevanligt att en trettonårig tjej har periodiska systemet på väggen. Den andra är en stjärnkarta.
Hon testar vita outfits från Kina inför tisdagens skolavslutning och med tanke på väderprognosen lär hon frysa häcken av sig.
Hon och Elvira har tillbringat dagen på Liseberg, där hon också var i fredags med Meja som hälsade på över långhelgen. Tydligen mycket folk trots lågsäsong och dåligt väder.

(null)
Inför skolavslutningen och det faktum att eleverna lämnar mellanstadiet och splittras till olika skolval så ska de fika tillsammans innan själva ceremonin på tisdag. Frågan gick till oss föräldrar så jag och två till ska nu fixa för de två klasserna - som egentligen är en, men ändå två för att de är för många för att vara en… 
Jag gillar ju att baka så gjorde det gärna - tills läraren informerade om den lilla men viktiga detaljen gällande allergier.
Inga nötter, ok det är ju rätt förväntat. Inga äpplen eller päron, ok det var lite annorlunda men inte så svårt att undvika. Ingen laktos, jamen det finns ju massa fria alternativ. Inga ägg och inte mjölkprotein, okej jag visste det var en hake! Fast jag borde ju ha vetat då jag känner Ronjas kompis, men hur bakar man utan ägg och mjölkprotein? Alla mina smaskiga och beprövade idéer var ju bara att fetglömma såvida jag inte ville ge eleverna en minnesvärd avslutning genom att döda ett par av dem.

Det slutade med att jag drog ihop fyra satser chokladbollar, fyra för att jag gjorde dem i storleksordning rejäla frikadeller, samt dubbel sats syltkakor som också gjordes större och således liknade små ufon. Det mjölfria smöret fungerade helt ok och smaken i princip densamma. Det verkar vara just äggen som är den största utmaningen att baka utan, det är ju liksom liktydigt med bakning och man påminns igen hur tur man har det som inte har några allergier hos varken mig eller min Lilltjej.

(null)
En del av mina sköna söndagsfighters och veckans sista release tillsammans med My gick bra, banne mig när det nu var fjärde gången. Låt nummer tre funderar jag på att byta redan nästa gång, dödligt tråkig både låten och koreografin!


Mycket Dibbe…

(null)
Har velat fram och tillbaka, framför allt med tanke på hur lite tid det är tills vi åker men när jag faktiskt insåg hur nötta mina gamla vandringsskor var, köpte jag det par jag nu provat ett antal gånger. Ett par nya Salomon som efterträder mina gamla fick omedelbart testas ute i Sandsjöbacka. Två timmar i regn och första testet fick klart godkänt, tack och lov.
Stort tack till mina gamla trotjänare som gett mig många mil och upplevelser!
(null)
Det syns inte hur blöt jag är med endast lite fuktig innanför kläderna och fötterna är torra.

Med dessa timmar och morgonens pass värker nu höften men är likväl nöjd och alla okonstruktiva timmar med Dibbe känns lite mindre illa i samvetet. Men med ljudbok på volym som överröstar monsterslaktandet rinner timmarna snabbt och närmast obemärkt förbi.


Värdelösa

(null)
Dessa två var inte lika framgångsrika vad gällde att gömma sig som den tredje som föll ur filten denna morgon. Triss i sovrummet och lagom till kvällen en fjärde som nu kilar runt i köket och för varje fångsförsök lyckas hitta tillbaka in under kyl- och frys. 

Vi har börjat spela senaste säsongen i Dibbe så ägnat kanske lite väl många timmar med att röja runt med min necromancer. C gormar och surar när hans stackars dator inte gör som han vill och hans rogue går och dör. Måste vara jobbigt att gå upp så i ett spel?


Medan pojkarna grillade

(null)
Releasen i Sisjön gick helt ok, faktiskt över förväntan med tanke på den vecka man haft på sig att plugga in den. Vi knödde in oss i lilla salen för vad vi hoppas var sista gången, sedan är det stora som gäller! Har fått ett gott gäng stammisar där också utöver mina Frölunda fighters.

I Frölunda denna dag gick det dock desto sämre, blä, helt mosig i hjärnan. Skönt med ledig nationaldag men att vara ledig mitt i veckan blir knas i min hjärna och jag åkte till gymmet en timme för tidigt! 

Nåväl, nu letar sig grilldoften in genom altandörren hos Christer där vi spelat lite spel med Martin och hans dotter. Testade ett nytt som var lite annorlunda men rätt kul med hjärngympan som krävdes för de förflyttande asteroiderna.
(null)

(null)



Inte mycket till stöd

Det har blivit två dagar med gottigheter när jag direkt efter mitt söndagspass mötte upp C i stan för middag och bio. Mad Max "Furiosa" var ingen feel good direkt men vi i den glest befolkade IMAX-salongen som gillade action hade inget att klaga på. Det är carpaccio som gömmer sig under berget av ruccola, balsamico och parmesan. Jag saknade pinjenötter, annars ok. Trots att vi var på sista föreställningen hängde dagens värme i så ingen av oss kände för något tungt till huvudrätt och testade var sin räkmacka. Den var ok men jag orkade inte hela och var en hårsmån att fråga om jag kunde ta med mig räkorna hem och således blivit tiofaldigt hyllad av Plutt.
 
Denna kväll behövde jag inte heller bekymra mig om middagsval då det var dags för vår förenings årsstämma med traditionsenlig smörgåstårta. Vi har börjat använda HSBs digitala verktyg som kallas "Styrelsestöd" för möteskallelser och protokoll, denna gången premiär vid en årsstämma och det gick inget vidare. Vad det verkar måste jag göra om hela mötet med protkoll och allt, men eftersom mötet nu har varit tillåts jag inte att skapa ett nytt i förgången tid. Inte mycket till stöd alltså, men när man nu lärt sig hur det fungerar och vad som krävs så har verktygen onekligen sina fördelar. Nu ska man bara komma ihåg det om ett år!
 
Lilltjejen var jättenöjd med klassresan till Johannesvik där det visst blev en liten snackis och mer eller mindre officiellt att min Lilltjej och Emilio var ihop. Gulligt med avståndet mellan dem och kul med kramtröjorna! Poseringen var det kompisarna som övertalade dem till...
 
Porlande vatten anses vara lugnande i ett hem men jag upplever det bara stressande. Så nu ska jag fylla på akvariet och sedan hoppa i säng.
 

RSS 2.0