Din mamma jobbar inte här

(null)
Till slut hamnar de alltid där, de där kvarlämnade glasen, besticken och tallrikarna. Några få blir början till några till och så några till. Någon placerar demonstrativt allting i diskhon, en annan försöker skapa ordning utan att vilja bli den som till slut offrar sig. För till slut är det alltid någon som gör det, det vet alla och just därför det alltid emellanåt blir dessa ofrånkomliga ansamlingar. 
Denna gång har alla dock varit väldigt ståndaktiga, ett nytt rekord, en kraftmätning hos pedanterna om vem som kan motstå längst. Det är nästan så det nu gått så långt och länge att ingen vill vara martyren som ställer sig där med självuppoffrande min och gnuggar med det värdelösa diskmedlet. Ja, det där diskmedlet är verkligen faschinerande dåligt och kan omöjligen vara ett mer ekonomiskt alternativ än ett dyrare men drygare. Gissningsvis blir det någon övertidare som tar tag i det när hen är ensam kvar. 
Hur kan man förresten ignorera sin kvarlämnade matlåda? Ser man den inte stå där och blinka vid varje efterföljande lunch? 

På fredag är det midsommarafton och vi har inga speciella planer utan lite käk och häng tillsammans med Martin och eventuellt hans femtonåriga dotter. Som på julafton kör vi på det vi gillar av den traditionella maten men istället för saffranssemla fixar jag en Pinocchiotårta till efterrätt.

Jag hade fått en liten förhandsheads-up men ikväll kom definitiva beskedet och rolig överraskning till Lilltjejen. Jitex ska representera Sverige under inmarschen på invigningen till Gothia cup. Det blir onekligen en häftig upplevelse att gå in på Ullevis arena med vår flagga inför närmare femtio tusen åskådare!

(null)
Hittade denna bild från lördagsmorgonen, vi borde ha fört statistik från mussäsongens början! En fågel imorse så fick börja dagen med att plocka fram dammsugaren, och medan jag lagade middag ser jag i ögonvrån en mus kila från sitt gömställe under byrån och in under kylskåpet. Plutt och Liten turas om att hålla vakt och jag vågar knappt tänka på hur mycket muslort vi nu antagligen har därunder…!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0