Sköna söndag

(null)
(null)
Utsikten från Lilltjejens soffa. Insåg att jag inte dokumenterat särskilt väl hur hennes rum förändras med åren. Jag inbillar mig att det inte är jättevanligt att en trettonårig tjej har periodiska systemet på väggen. Den andra är en stjärnkarta.
Hon testar vita outfits från Kina inför tisdagens skolavslutning och med tanke på väderprognosen lär hon frysa häcken av sig.
Hon och Elvira har tillbringat dagen på Liseberg, där hon också var i fredags med Meja som hälsade på över långhelgen. Tydligen mycket folk trots lågsäsong och dåligt väder.

(null)
Inför skolavslutningen och det faktum att eleverna lämnar mellanstadiet och splittras till olika skolval så ska de fika tillsammans innan själva ceremonin på tisdag. Frågan gick till oss föräldrar så jag och två till ska nu fixa för de två klasserna - som egentligen är en, men ändå två för att de är för många för att vara en… 
Jag gillar ju att baka så gjorde det gärna - tills läraren informerade om den lilla men viktiga detaljen gällande allergier.
Inga nötter, ok det är ju rätt förväntat. Inga äpplen eller päron, ok det var lite annorlunda men inte så svårt att undvika. Ingen laktos, jamen det finns ju massa fria alternativ. Inga ägg och inte mjölkprotein, okej jag visste det var en hake! Fast jag borde ju ha vetat då jag känner Ronjas kompis, men hur bakar man utan ägg och mjölkprotein? Alla mina smaskiga och beprövade idéer var ju bara att fetglömma såvida jag inte ville ge eleverna en minnesvärd avslutning genom att döda ett par av dem.

Det slutade med att jag drog ihop fyra satser chokladbollar, fyra för att jag gjorde dem i storleksordning rejäla frikadeller, samt dubbel sats syltkakor som också gjordes större och således liknade små ufon. Det mjölfria smöret fungerade helt ok och smaken i princip densamma. Det verkar vara just äggen som är den största utmaningen att baka utan, det är ju liksom liktydigt med bakning och man påminns igen hur tur man har det som inte har några allergier hos varken mig eller min Lilltjej.

(null)
En del av mina sköna söndagsfighters och veckans sista release tillsammans med My gick bra, banne mig när det nu var fjärde gången. Låt nummer tre funderar jag på att byta redan nästa gång, dödligt tråkig både låten och koreografin!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0