Stopp, stopp, stanna.

Vem var det som sjöng den låten som jag diggade nåt vansinnigt som barn? Har för mig hon (liksom alla andra på 80-talet) hade stort hår. "Stopp, stopp, stanna, säg inte nej...stopp, stopp stanna, och ta den sista chansen..." Vem var det?
Imorgon har vi stoppdag, så det blir Elankontoret igen. Jag ska till naprapaten på eftermiddagen, ett besök jag nog aldrig skulle boka om vi som Sportlifeanställda inte haft halva priset. 250 spänn för att manglas en timme och få akupunkturnålar i skinkorna. Eftersom det är tre timmar vi ska jobba på kontoret, funderar jag på att åka in till klockan 09 istället och så luncha med Oo kring 12 så det inte blir allt för mycket dötid att dra på stan innan det är dags. Kanske man slipper nålarna denna gång. Får ju en ny naprapatkille denna gång eftersom det blev så svårt att få till en passande tid, så hoppas den nye är bra.
Det är löning för många imorgon! Urk, då lär det väl vara knökafullt med folk på stan. Gott att jag är på plats tidigt då så jag har en parkeringsplats klappad och klar. Glömmer aldrig mitt första naprapatbesök, då jag råstressat från jobbet, cirkulerat efter parkering och sprungit till mottagningen. Svettig och mysig hann man knappt blinka förrän herr naprapat hade kört ned handen innanför brallorna för att klämma och känna på min svanskota! Hallå eller?
Det är inte han jag ska träffa imorgon...

Hm. Elan erbjuder alla sina anställda gratis vaccinering mot H1N1, vilket jag antar är baconfebern som Elin så fyndigt kallde den. Är den inte gratis (sprutan inte febern, febern är garanterat gratis) för alla som vill masa sig till vårdcentralen eller vart det nu är de kör in den? Så bra koll och stort intresse har jag alltså på den hysteri som råder. Ursäkta mig då!
Jag hade inte tänkt vaccinera mig, varför då liksom, och får obönhörligt mitt egna inlägg skrivet för så lite som två dagar sedan, uppfläkt i den inre synen. Men gratis är gott, fast vete tusan om en nål i armen är särskilt gott, om det inte är för annat än för att ta ut något ur min kropp, så som blod till en behövande. Vaccinerna bara för att det är gratis? Vem vet vad det är för mumbo-jumbo i den dosen? Är det inte lite panik-framtaget? Tänk om armen skrumpnar och ramlar av om fem år? Då blir jag garanterat sur, och hade föredragit att utveckla tryne och knorrsvans istället. Jag erkänner till och med att jag är så barnslig att det är en del trots inblandad i min ovilja att vaccinera mig. Två dödsfall och hysteri utbryter, varpå staten pungar ut med flera miljoner för att köpa in vaccin. Och då är det inte ens inräknat vad det kostar att lösa logistiken, administrationen och allt runt omkring som krävs för att sticka nålen i folk. Visst, det kanske kostar skattepengar att ta hand om de som blivit sjuka också, men när är den kostnaden ikapp? Kommer den ikapp? Varför pungar de inte ut dessa miljoner lika snabbt och enkelt till HIV-forskning? Cancer-forskning? Alzheimers eller MS? Är det för att HIV inte smittar lika lätt? Eller för att cancer, Alzheimers och MS är genetiskt? Men vad vet jag, ge mig en smäll på näsan. Staten kanske redan pungat ut med en massa pengar på dessa saker? Fy skäms på mig då som inte vill låta dom lägga ytterligare pengar för att visa på hur måna dom är om folket, när rubrikerna skriker och hyllorna med handsprit gapar tomma. 33 är den nya trotsåldern, och jag har just beslutat att strunta i vaccineringen, gratis eller inte. Och nej, jag har inte köpt någon handsprit heller.

Skratta sedan där jag ligger i respirator och drömmer om flygande grisar, det bjuder jag på.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Då får väl jag bli grabben i respiratorn brevid, tänker inte ta den...

Sist jag kollade fanns 190 rapporterade bieffekter av spruteländet, och då var inte sprutfobi inräknat... :o)

2009-10-22 @ 14:54:40
Postat av: Linda till Stefan

Hahahahahahahahahahahahahahahaha! Tack för den Stefan! Hohoho! Phu!

2009-10-22 @ 15:31:33
Postat av: Anna

Min kommentar verkar inte ha kommit upp här... Jag testar igen. Du får väl radera om det blir dubbelt...



Är det den här du menar?



http://www.youtube.com/watch?v=SilEODPT890



2009-10-23 @ 09:18:29
Postat av: Linda till Anna

Hahaha, det var ju den! Fast den lät inte riktigt så klämmig som jag vill minnas! :o)

2009-10-23 @ 09:30:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0