Hosthost

(null)
Hållit mig hemma då det inte brukar vara så uppskattat att sitta och hosta i ett kontorslandskap. Luftrören känns söndertrasade och energin är på den nivån att jag nästan blir flåsig av att gå ut med Ådi, och han är inte den som springer fram direkt…
Vinterkräksjukan härjar tydligen på VGR så C har också hållit sig hemma. Mysigt att sitta här bredvid varandra och arbeta, värma lunchlådor och jobba vidare. Lilltjejen har sina aktiviteter och jag mina kurser, dagar och kvällar går i ett. I måndags bakade vi paltbröd och improviserade ihop en kycklingsoppa till en sen middag, mumma bådadera! 
Ikväll skulle Lilltjejen på damlagsmatch Häcken mot Paris tror jag med Jitextjejerna. C körde henne medan jag hade andra lektionen i kinesiska och bara kunde konstatera lärarens enligt mig tveksamma pedagogik.
I de tre tidigare kurserna har det varit mycket övningar, vi har tvingats prata, uttala och göra både skriftliga och muntliga inlämningsuppgifter. Andra lektionen vid denna kurs och vi har inte fått uttala ett ord. Upplägget är helt annorlunda med en grupp som är för stor för att möjliggöra dialog eller övningar och istället är det två och en halv timmes monolog av denne ostrukturerade lärare. 
Javakursens lärare är dock riktigt bra och ångar på. Väldigt omfattande material som är förberett i både text och videoklipp, inklusive olika sorters övningar och tydliga instruktioner. Där är ju problemet istället jag och min oförmåga att hänga med och förstå. 
Den stora elevgruppen verkar av det som skrivs i chatten vara väldigt unga, knappt så studentmössorna hunnit landa. Jag kan inte låta bli att himla mina mentala ögon åt alla frågor som så uppenbart avslöjar att de inte ens läst varken välkomstmail eller det tydligt strukturerade informationsmaterialet.
Eller så har jag bara blivit en cynisk gammal gnällkärring…




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0