Sista etappen

Fördelen med den nya avresetiden var att färden till flygplatsen nu skedde i dagsljus. Umesh tog en liten omväg för att svänga förbi deras imponerande parlamentshus och när vi närmade oss flygplatsen tronade stadens grundare med övervakande blick däröver.
De kallar Mumbai för Indiens finansiella center medan Bangalore de senaste åren blivit deras IT motsvarighet. Investeringar och uppförande av kontor av utländska aktörer har fått befolkningen att explodera och infrastrukturen kämpar för att hänga med. Till detta har också tillströmningen av lokala och internationella resor ökat och deras nya Terminal två är en slående byggnad, otroligt vacker!
Jag går till deras lounge och förväntar mig ett vänligt men inombords nedlåtande, eller nej förlåt, stryk det sista då det inte inbegriper i den indiska kulturen att vara nedlåtande, men likväl förväntar jag mig ett avslag, för vad har jag där att göra? Även när de leende hälsar mig välkommen in känns det som jag fuskat mig in, som att planka in till nöjesfältet.
Buffén med utbud från både öst och väst, eller alternativ redo att tillagas av väntande kockar. Jag går lös på efterrätterna först men tar förnuftet till fånga och pekar ut ingridienser till en liten pastarätt att börja med. Det är knappt något folk i det stora utrymmet och liksom på hotellet tänker jag på den oerhörda mängden mat som måste gå till spillo.
Att företa långflygningar i businessklass är så galet lyxigt att timmarna i jämförelse med ekonomi upplevs som hälften. Det faktum att inte bara kunna sträcka ut benen framför sig utan helt och hållet ligga raklång gör att man skulle kunna gråta av lycka. Vår sektion var inte ens fylld till en tredjedel och tror det var lika glest i huvudkabinen även om jag inte såg en skymt av den. Det är sommar och med tanke på det fulla planet till Indien gissar jag att många av våra så kallade expats, utländska arbetare passar på att åka hem.
Så lämnade ett regnigt Bangalore för att landa i ett nästan lika varmt nattligt Paris. Passerade ett åskväder på håll, hade kunnat vara över turkiska Mount Ararat, otroligt häftigt då det blixtrade konstant, nästan var tredje sekund och ibland oftare under den nästan halvannan timme jag följde det utom synhåll.
 
Paris Charles de Gaulle är enorm, men för att vara en så stor internationell flygplats var allting likväl stängt, och att hitta till flyghotellet var lättare sagt än gjort. Tydlig skyltning under de många minuter och svängar jag följde, för att till slut inte finnas alls. Jag var helt genomsvettig av värmen och promenerandet tills jag tack vare ett annat hotell fick direktiv och hittade till tåget. Drygt en och en halv timme senare var jag incheckad och fick företa en snabb dusch samt handtvätt av bh och top i handfatet innan jag lättat kunde glida ned mellan de lena lakanen i det lilla men moderna och fräscha rummet.
 
Tidigt uppe för att slippa känna stressen att hitta till min terminal och körde hårtorken på de hyfsat torkade plaggen. Det bästa på frukostbuffén var deras automatiska maskin för amerikanska pancakes! Betydligt enklare att hitta tillbaka till Tarminal 2 och den lilla fristående ö som 2G utgör i utkanten, en busstur bort.
Samma skuldmedvetna känsla när jag checkar in på deras lounge som är betydligt mer befolkad, nästan fullt skulle jag vilja påstå med folk som jobbar, sover, äter och arbetar överallt. 
Om några timmar är jag hemma igen, ett dygn senare än planerat och hoppas att min resväska som övernattat någonstans på flygplatsen också följer med. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0