Muselände

Vaknar av att det tisslar och tasslar och förstår att katterna släppt lös en mus som lyckats ta sig till sovrummet. Jag slumrar in i förvissning att det som oftast levereras till hallen lagom till morgonen.
Så känner jag den springa över kuddarna förbi mitt huvud och en dryg halvtimmes jakt tar vid, var sjutton är mina musjägare?!
Gör lockljud och den ende som visar sig vara inne för tillfället är store Mini, den sämste jägaren av alla visar det sig. Han är för stor för att smidigt ta sig in under sängen dit museländet flitigt pilar fram och tillbaka av mina jaktförsök. Jag ställer upp altandörren som det lilla eländet springer förbi flera gånger, så så mycket för att vädra friheten.
Till slut kliver Plutt in genom den öppna dörren och undrar vad vi håller på med men är genast alert när hon upptäcker orsaken till ståhejet. Problemet visar sig snabbt vara att denna mus är kaxig som fanken så inte ens Plutt kommer åt att hugga den i sina käkar. Jag försöker skopa upp den med händerna så som vi lyckats göra ibland men denna jäkel biter mig i fingret! Ja, jag har påfylld stelkramp sedan förra resan till Indien.

Så där står jag naken sånär på mina fluffiga tofflor och förorättelsen svidande i fingret med en pinne i andra handen och två värdelösa musjägare till katter och glor på vår över…mus.
(null)

Jag slinker ut för att tvätta bettet och hör Mini förtvivlat krafsa på dörren som jag stängt efter mig och klämmer sig förbi när jag kommer tillbaka. Liten, våt av regnet utanför visar sig ha anslutit men vågar inte heller bokstavligt talat bita ifrån så vem sjutton av dem drog in eländet från början? Men med dödsångesten och fight eller flight har denna mus uppenbarligen valt det första.
Till slut är det alltså jag som får göra jobbet och konstatera att alla mina tre katter är diskvalificerade.

Notera svansen som sticker ut och Liten som undrar vart ägaren tog vägen…
(null)

Eventuell trötthet över den tidiga timmen är bortblåst och jag inser att jag lika väl kan kliva upp och få både bra parkering och arbetsplats på jobbet. Har ändå sketmycket att göra innan vi åker på lördag. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0