Stenåsa

(null)
Det är minst sagt varierande väder, fint denna dag så checkade ut från Böda och betade av långe Erik innan vi äntrade den lilla färjan över till Blå jungfrun. En vacker liten ö som bjöd på sin vackra röda granit och en säregen upplevelse i skogen där endast våra steg och ett lågmält men tydligt surr av insekter ackompanjerade oss. Inga jobbiga stickinsekter över huvudtaget så antagligen bin eller flugor av olika sorter. Det underbyggde verkligen öns mytomspunna rykten!

Mitt på stigen låg en sten som skrek om att bli medtagen, men tydligen bringar det otur och enligt utsago återlämnas åtskilliga varje år - så jag utmanade inte ödet. 
För att vara på den säkra sidan fullföljde vi var sin vandring genom labyrinten också, som till Christers stora besvikelse inte var en riktig labyrint av nivå höga murar och oändligt letande efter utgången…
(null)

Duktigt svettiga kunde vi efter fullbordat varv med jättegrytor, grottor, fikastund och gamla stenbrott slappna av en stund i solen innan återfärden. Då gungade det duktigt och spypåsar delades ut men till min stora lättnad klarade jag mig bra, jag som knappt ens kan stå och titta på Lokes gungande på Liseberg! Mot slutet av den timmeslånga färden började det dock bli jobbigt och den obligatoriska huvudvärken jag får tillsammans med illamående var ett faktum.
(null)

Då var det välbehövligt och gott att inta Öländska kroppkakor, något jag velat testa sedan svågerns föräldrar bjöd en gång. Fläsket var inte lika gott som deras och konsistensen mycket mörare men helt ok! Inte lika gott som palt men tycker nästan inte de går att jämföra, som helt olika rätter.

Kvällen var i antågande och vi skulle söderut till Stenåsa. Ön är längre än jag minns och trodde, men vi hann hämta en virknål på vägen som den snälla butiksägaren lagt ut till mig (tack Anna för tipset!) och besöka Sankt Britas kapell ute på Kapelludden. Vacker plats som andades fridfullhet.
Det är vattenbrist på Öland så vi turboduschade båda två på de dryga fem minuter vi fick köpa när vi checkade in. Jag hoppade över hårtvätten…
(null)

…välsignat skönt var det ändå att bli av med solkräm och intorkad svett. Avslutade med ett parti "Phase10" för ett sällsynt fall av ledning till mig var tvunget att dokumenteras!

Imorgon har vi ytterligare några hållpunkter att checka av innan vi lämnar denna ö och åker hemåt. Jag saknar kissemånsarna!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0