Mjukstart

 
Trodde alla i teamet skulle vara inne på kontoret idag, men migreringen sker först imorgon bitti och då industrisemestern fortfarande pågår är det således i princip tomt här inne. Det var bara jag och Emil i teamet som missat planeringsdetaljen och åkte in - just för att vi endast ska bistå med våra extra par händer.  
 
Eftersom vi måste ha skyddskläder i fabriken körde jag myskläder när jag åkte in. Dels funkar det i den informella kontorsmiljön vi har här och dels vägrar jag kränga på mig jeans. Jag vet inte ens om jag kommer i dom! Jag fattar verkligen inte hur man kan orka ha ett jobb där det krävs och förväntas en business dresskod som man kan se uppe på huvudkontoret. De stereotypiska små dräkterna och klackar, brrr! Att klä upp sig för något speciellt tillfälle kan vara trevligt, men i mina ögon klär dessa upp sig vareviga dag - för jobbet! Skulle jag ta på mig det som de har på sig skulle det kännas som jag skulle gå på någon tjusig tillställning och inte till arbetet, men jag antar att det är som C säger - att man vänjer sig, framför allt om alla andra i omgivningen bär detsamma.
 
Jag vet inte om jag varit ledig så länge från jobbet någon gång, om man bortser från tiden jag arbetade som lärare. Min hjärna känns trög och som allting glömts bort så det är synnerligen skönt att det är så lugnt och det faktum att jag befinner mig i limbo mellan min gamla och nya roll. SmartFacts som flyttas till en annan organisation och dessutom jobbat hela sommaren har redan börjat sin mentala flytt så alla mina möten med dom har vi redan plockat bort.
Positivt är att jag känner en nytädning och motivation för nästa kurs i kinesiska som jag ansökte till och nyligen fick antagningsbesked för. Dock är jag lite orolig för om jag kommer att fixa det rent tidsmässigt då den jag slutförde i våras var på 7,5 poäng och denna i höst är på det dubbla. Om jag nu dessutom ska komma till rätta i min nya roll och det faktum att jag också ska gå en projektledarkurs i november så börjar vattnet kanske bli lite för djupt! Men jag känner verkligen att jag vill lära mig kinesiska och att det får ta den tid som behövs då jag ju inte har någon brådska.
Beställde kursboken på Amazon för över sjuhundra spänn, så endast den investeringen ger ett extra incitament för mig att verkligen göra mitt bästa.
 
Emil åkte hem för att fortsätta hemifrån efter lunch och jag gjorde detsamma. Fick en lunchförfrågan från Mikael som också gör sin första dag idag - efter en föräldraledighet på ett år! Var väldigt kul att ses, vår trio av honom, mig och Ola har nu spräckts då Ola valde att lämna vid omorganisationen men vi har ambitionen att ändå bibehålla våra middagar. Tycker det är så roligt att vi lyckats upprätthålla den kontakten och hoppas den kan hänga kvar även om vi hamnar på andra arbetsplatser.
 
Från juli månads böcker är det flera jag rekommenderar som spänner över väldigt olika områden. Nadim Ghazale inspirerar och alltid när jag läser denna typ av böcker eller historier så känner jag att jag vill så mycket, vill vara en av de där som hjälper och blir en länk in till det samhälle som vi ser som sådan enkel självklarhet. Man hålls tillbaka av "vad kan jag göra", jag har inte tid", "hur gör man?" när det är så många andra människor som uppenbarligen gör det, men inte tillräckligt många.
Edvin Törnbloms handlar om HBTQI och borde vara en självklarhet att läsa för alla, gammal som ung. Visst kunde den kanske bli lite för mycket ibland när han drar liknelser och överdrifter långt över nödvändig spets, och då det är Edvin själv som läser den därefter kan man uppfatta det en smula urspårat och oseriöst emellanåt. Men undertonen är djupt allvarlig och framför allt oerhört viktig att ta del av när han spänner från personliga erfarenheter och reflektioner till homosexualitetens historia och rena detaljerade beskrivningar kring hur bögsex helt sonika kan gå till. Från flamsiga skämt till djupaste allvar och allt däremellan är boken är rakt på, känns ärlig, utan krusiduller och därför något jag uppskattade.
 
Kristin Hannah och Kristin Harmels verk skulle kunna vara skrivna av en och samma författare, liksom andra av de jag läst med kvinnliga huvudpersoner som utspelar sig under första eller andra världskriget. De är också väldigt viktiga att ta del av med de perspektiv de delger från just kvinnorna som "blev kvar" hemma medan männen drog till fronten. Deras insatser eller öden lyfts sällan fram så det är synd på ett sätt att målgruppen och majoriteten av läsarna således också blir endast just kvinnor.
Kristin Harmel påbörjade jag faktiskt igår och lyssnade färdigt fram tills klockan var nästan tre på natten! Gång på gång satte jag insomningstimern men kände mig inte ett dugg trött, ville bara fortsätta trots en viss ångest över det faktum att jag skulle upp till jobbet. Jag kan ha lite svårt att komma in i dessa historier då karaktärerna byggs upp men har inga problem att uppfyllas när jag väl finner att de "kommit igång".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0