Sol och värme

Solen skiner och fåglar kvittrar. Det är vår i februari.
Efter att ha hinkat i mig vatten utan resultat gav jag upp och tog en huvudvärkstablett. Värken har kommit och gått lite under de senaste dagarna efter att ha varit borta under en period.
 
En after work ska planeras in nästa vecka för en teammedlem som ska sluta, ingenting jag har lust att delta i men förväntas. Jag fick en fråga om jag ville ha någon form av avskedsmiddag med mina nuvarande team men avböjde och tyckte det var riktigt schysst och respektfullt av honom att fråga eftersom han mindes att jag uttryckt min introverta sida och ovilja till sådana aktiviteter. Jag minns att jag fått berättat om en person som tydligt avböjt någon form av uppvaktning på en födelsedag eller liknande men likväl överraskades med stort kalas med massor av folk. Är inte det respektlöst? För vems skull uppvaktar man egentligen?
 
Visst utgår man oftast från sig själv i sitt bemötande och behandling av andra eftersom en själv är den man känner bäst. En person som älskar kalas och drömmer om att kliva in i sitt tomma hem efter en arbetsdag för att låstas överraskad av framhoppande familj och vänner har förstås svårt att förstå hur ett sådant scenario kan vara värsta mardrömmen för någon annan. Det tas som falsk blygsamhet eller rädsla för att vara till besvär när man faktiskt hellre skulle vilja befinna sig på en annan ort för att undvika ens en risk för en uppvaktning som inbegriper sociala förväntningar. Jag har ju några år kvar men just att fylla femtio brukar vara en sådan där milstolpe då det ska kalasas och firas högt och lågt. Nu har jag ju inget socialt nätverk att tala om så jag kan nog känna mig ganska lugn på den fronten i varje fall, inga som förväntar sig att jag ska bjuda in till något och inga som ens finns för att arrangera något med eller utan mitt godkännande - tryggt och bra!
 
 
C fyllde ju femtio innan vi träffades och han hade tydligen öppet hus. Brr! Han tyckte det var jättetrevligt medan jag ryser vid blotta tanken. Jag hade inte haft något emot att arrangera något sådant för någon annan, jag föredrar som sagt att jobba i kulisserna - men att stå i centrum sådär gör jag bara när jag får betalt, dvs i mina arbeten och de facto själv har gjort aktiva val att göra så. Jag vet att många reagerar på att jag är instruktör och samtidigt hävdar mig vara introvert, men jag antar att det krävs en annan introvert  som inte är i den yttersta kanten av spektrumet för att förstå hur det kan fungera.
 
 
För en introvert är hemmet ens borg. Det är ju något som C fått erfara under de veckor som Lilltjejen är hos sin pappa och jag likväl föredrar att vara kvar hos mig. Katterna är en bra ursäkt men även om de inte funnits hade jag föredragit att vara här, vilket C kanske kan finna en smula svårt att förstå ibland med tanke på att hans hus är så mycket större och har mer att erbjuda i form av flipperspel, biorum, pool och ett kök lika stort som min undervåning. Visst är det fint, men det är inte mitt. Och dessutom en väldans massa spring för att bara ta sig från kök till matbord i det förvisso mysiga uterummet men där kan man inte bara vända sig om till besticklådan när man upptäcker att man saknar en gaffel. Han har så mycket yta men använder det inte utan förutom just kök och sovrum. Han är öppen för mina kritiska förslag för ett eventuellt gemensamt boende i framtiden och vill fixa iordning ett rum till Lilltjejen, men det är så mycket som skulle behövas för att jag kan föreställa mig kunna trivas där och faktiskt se det som mitt hem. Ett boende kanske men mitt hem?
Men det är åtmindstone flera år bort i tiden och mycket som vi vet kan förändras tills dess. Tills vidare är det han som i princip bor hos mig och eftersom jag utgår ifrån mig själv har jag svårt att se hur han ska orka med det. Jag hade inte klarat att vara borta från mitt hem så länge och ofta men han påstår att i varje fall än så länge trivas hos mig och jag påminner mig att vi alla är olika. I detta fall är det till min fördel. Igen handlar det om den där kommunikationen och transparensen för oss att upprätthålla.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0