Goff

Japp, det blev dessert efter frukosten idag i form av tårtbakelse! Vi föregick varandra igår när jag kom hem efter mitt pass med kartongen i händerna - till förberedd middag och efterrättsbakelser. Bjöd på geléhjärtan innan passet och vet inte om det var det extra sockret som gjorde att jag hade en jäkla energi, deltagarna undrade till och med vad jag hade ätit. Bastu med Birgit efteråt och sådär skönt utmattad var det härligt att avnjuta de framdukade pilgrimsmusslorna med pasta. Jag älskar pilgrimsmusslor! 
 
Vi hade kommit överens om att fira dagen på lördag istället då C bokat bio men jag föll för det kommersiella trycket och köpte både present och minitårta. När jag efter arbetstid droppade in på konditoriet på min väg till passet var det såklart helt urplockat. Endast bröd, skorpor, femtiokronorspraliner och en ledsen glutenfri chokladskapelse återstod - och en hop knallröda minitårtor. Funderade ett ögonblick på att strunta i det hela men svalde känslan av kommersiell förnedring och betalade. Tårta är ju trots allt gott.
 
Bloggportalen har börjat använda sig av Cloudflare och det har gjort allting otroligt mycket segare och dessutom måste man ibland rensa cache och cookies för att bloggen inte ska visa sig som stort fett error istället. Störigt!
 
Fick en ping och blev både ledsen och egoistiskt glad. Det är inte lätt för en ny Scrum master att komma in i dessa team där de agila arbetssätten inte kan tillämpas enligt regelboken. Det är för övrigt ingen regelbok heller utan ett ramverk som just ska ge utrymme för viss flexibilitet, men trots att jag försökt förklara och visa min ersättare så försöker denne klämma in dom i något av de teoretiska fack hen kan på sina fem fingrar. 
Nu står PI planeringen för dörren och jag har i princip hållit hen i handen nu genom alla förberedelser som hen behöver säkerställa. Det är skitsvårt att göra något på ett sätt som inte är ens eget, men att köra sitt egna race och implementera förändringar utan att teamen är införstådda eller förstår syfte är att göra sig själv en björntjänst som dessutom går ut över medarbetarna som man är där att tjäna.
 
Nu ska jag äta någon form av lunch. Tårtrester kanske?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0