Måndag igen

Det blev en mysig helg med jultema redan från start i form av julinspirerad frukost, såå gott! Att vi har såpass kallt att den lilla snön ligger kvar gör mig så lycklig i hjärtat och bidrar såklart till stämningen. Därefter hämtade vi upp Christers lillasyster Pia i Örgryte innan vi åkte till Tjollöholms julmarknad där det inte alls var så hystieriskt med folk som jag förväntat, men så var vi rätt tidiga också. Man går igenom utställarna relativt snabbt, köpte lite marsipan, en julklapp och käkade stående lunch från en av de många matvagnarna. Jag vågade mig inte på den där viltkebaben som C och hans syster gjorde men högrevsburgaren var helt ok.

Det är alltid lika roligt att se de fysiska likheterna mellan föräldrar och barn eller syskon och Pia är verkligen lik sin bror, men också desto mer lik deras mamma. Det blir mer utpräglat när barnen blir äldre och skillnaderna inte blir lika markanta som mellan vuxna och barn. När både Christer och Pia nu är över femtio blir det så tydligt, på samma sätt som min Lilltjej och jag...fast hon har kanske alltid varit rätt lik mig?
 
Väl hemma igen blev det lite kinesiska för mig och rengöring av akvariet för Lilltjejen medan C dödade monster. I exakt HUR stort behov av rengöring akvariet var stod väldigt klart när hon var färdig. De stackars fiskarna måste ha fått en syrechock, för att inte tala om att se klart!
Kycklingwraps och sedan bilfärd igen, nu åt andra hållet in till stan och Stora teatern där cirkustemat fortsätter. Denna gång franska föreställningen "Möbius" som bjöd på nittio minuter av ömsom böljande suggestiv upplevelse endast framkallad av deras koreograferade kroppar, till ömsom fartfyllda konster som endast sådana som dessa kan få att se enkla ut. Inga kulisser eller rekvisita på scenen, inga häftiga kläder utan enkla i svart eller beige.
Endast musik som var ett sammelsurium av ljud där tystnaden och lågmäldheten liksom de obefintliga kulisserna verkade för att endast lyfta fram akrobaterna. Det var deras kroppar som var föreställningen och man varken saknade eller behövde något annat. Plötsligt kastades en kropp upp där, och sedan där, plötsligt var de fyra personer stående på varandras axlar, att det kan vara så enkelt att klättra upp på en, två, tre personer? 
 
Men nu är det dags för veckans kinesiskalektion. Nya combatreleasen har kommit också. Hej å hå, det är måndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0