Tjejer och skor

I klubben invid Domkyrkan stod ett par skor tillhörande en annan instruktör eller kanske receptionist. Av någon anledning tyckte jag de var väldigt fina trots att det är så långt ifrån min stil. Men det är sådana där slängar jag får ibland, en längtan efter det där feminina och fina, det där tjejjiga. Kan få samma känsla när jag ser en klänning i ett fönster eller annons, följer impulsen och provar - men istället för den föreställning om gracelik vackerhet jag såg mig iklädas känner jag mig som grisen med läppstift. Eller Tootsie som jag brukar säga.
 
Christer kände till en stor skobutik ute i ingenstans som hans ex gillade så förra veckan åkte vi alla tre dit för att uppdatera våra fotbeklädnader inför hösten. Det blev en timme av frustration och uppgivenhet. De enda skor jag navigerade fram till såg ut som de jag redan hade på fötterna: Svarta sportvarianter! Inga av de mer feminina eller vardagsfina varianterna tilltalade mig över huvudtaget. För konstig klack, för mycket klack, för släta, för mycket bling, för fåniga, för klumpiga, nej det var rena katastrofen. Hela tiden återvände jag till hyllorna med vandrarskor!
Lika illa var det för min avkomma där jag var för avsikt att hitta vädertålilgare skor för hösten och inte likadana tygsportvarianter hon nu slitit ut och som hon hela tiden riktade in sig på. Så vi var två frustrerade, irriterade och uppgivna tjejer i en skobutik, ett scenario som väl de flesta med vår kromosomuppsättning istället skulle vara lyriska över!
Christer hittade snabbt två snygga par till sig själv och försökte förgäves föreslå alternativ till oss, snart lika frustrerad som oss. 
Det slutade med att Ronja till slut fick ett par svarta sportskor med något tåligare ovandel än de hon hade och jag valde ett par av de svarta sportvarianterna med lite mera "fina" detaljer som gör att de i varje fall inte ser ut att vara designade för ett gym.
Man skulle väl kunna säga att jag och min Lilltjej visst är tjejer som gillar skor - bara inte riktigt av den sort som kanske förväntas. Ibland har man ju faktiskt tillfällen och omständigheter som kräver något annat än sportskor, det är bara så jämrans svårt att hitta något man gillar och känner sig bekväm i!
 
I vilket fall gick vikariatet mycket bättre än förra gången jag var där och hade många fler deltagare dessutom. Lika tungt till muy thai låten, men bara att tugga sig igenom men bra ser det inte ut!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0