Från blött till sött

(null)
Bao bunne-fredag med Elvira samt Dibbe avslutade min mediokra arbetsvecka.
Upp med tuppen för några timmar på Fågelcentralen där lugnet efter försommarens intensiva period har lagt sig. Lite vattengymnastik för gräsänder, tvångsmatning av unga tornseglare, en vacker ung fasan och en lite ovanlig göktyta var några av de inskrivna patienterna denna dag. Vek om alla handdukar och sorterade bort tre flyttkartonger då gamla handdukar tillhör det som folk har enklast att donera.
(null)
Innan lunch fick vi åka därifrån för de stundande seriematcherna mot Guldhedens pojkar, den första i riktigt rejält hällregn! Under den andra klarnade det tack och lov upp litegrann och tjejerna spelade två jättebra matcher, bättre än de gjorde i Stockholm och grabbarna fick jobba för 1-1 resultatet i första för att likväl förlora med 3-2 i andra. Nöjd och blöt Lilltjej!

Snodde ihop en sockerkaka under fredagen för att kunna köra med merparten i matberedaren och göra myrstackar, eller arracksbollar för första gången. Supergoda!

Nu slappar jag lite innan mitt pass i Frölunda. Lilltjejen cyklade ned till din träning och sköter sig själv tills jag kommer hem. Vi gjorde fler timmar hos fåglarna idag och vilthabiliteraren vi jobbade med idag är så förtjust i Ronja och involverar henne i så många olika saker utöver matningen av ungarna.
Många av tamduvorna var redo att släppas men att fånga in dom i voljären var inte det lättaste - tills jag hittade tekniken! Alldeles nedanför Bohuslän fästning fick de friheten igen tillsammans med en Kanadagås. De är verkligen stora!
(null)
(null)
Skurade, skrubbade, diskade och tvättade, det vanliga som detta volontärarbete också består av. Svenska djursmbulansen kom med en liten insektsätare vars art som habiliteraren gick bet på men en kollega identifierade som Stenskvätta. Lilltjejen fick flytta en Storskarv till en annan voljär och där Kanadagässen låter mer ilskna än de är så tvekar inte Skarvarna att hugga med näbben så visir är krav.
Vi har något fåtal arbetspass kvar inplanerade men tror de krockar med fotbollsaktiviteter som dykt upp. Får se huruvida vi kan fortsätta nästa säsong då det blir allt svårare att hitta tiden…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0