Värk

Ni vet en sådan där sprängfylld fästing som man tar i en bit papper och knäpper till och hela kroppen ryser av vämjelse? Själva knäppandet, så kändes det i mitt huvud när jag vaknade till inatt. "Knäpp" - och så kom huvudvärken. När jag vaknade igen någon timme senare var det mer att beskriva som ett baksug, värken kom sugandes tillbaka. Och när jag nu vaknar för dagen är den på plats som ett lätt molande. Natt eller dag så kan den vara där, uthärdlig men ofrånkomlig i bakgrunden. Störigt.

Det är Långfredag och solen tränger igenom persienner och sliten rullgardin. I förrgår vräkte det ned ett lager snö som försvann lika fort. Hej vår.

Sneglar över sängkanten och konstaterar att det uppenbarligen är någon grannkatt på andra sidan luckan. Igår natt hörde jag Plutt komma genom luckan, morrandes vilket betyder mus i munnen. Hon sprang rakt upp och lekte jage i Lilltjejens rum tillsammans med Mini. Ronha sov nere hos mig så lät som hållas i trygg förvissning att de skulle hålla koll på stackarn.
Mycket riktigt ligger Plutt och glor in under soffan morgonen efter och då det är enklare att lyfta en soffa än ett kykskåp hjälpte jag henne lite på traven. Jag lyfte och hon dök in och plockade den lille direkt. Marsch ut med dom båda!
(null)
C ville umgås med dottern gårdagskvällen också så vi avnjöt tacopaj då jag tröttnat på vanliga tacos. Jag hade glömt hur gott det var och tacksamt enkelt att bara sleva i sig. 
Efteråt påbörjade Lilltjejen en citronkladdkaka medan jag utan framgång försökte locka bajs ur hundis. Det var en lyx att bjudas till bords senare till renstädat kök och efterrätt framdukad. Vi satte i oss nästan halva kakan!

Denna påskhelg går Future cup så imorgon drar matcherna igång. Samtidigt bjöds jag till Anita som har öppet hus under eftermiddagen, men Johan som hinner hem från sin överraskningsresa till Riga löser den andra matchen. Han fyllde år igår så fick kolla läget lite med Elena då jag så gärna hinna förbi och säga grattis till Anita som betytt och betyder mycket för mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0