Valsöndag

 
Tidig söndagsmorgon och vi drar den tomma släpkärran norrut för helgens andra arbetspass på Fågelcentralen. Alldeles efter Tingstadstunneln ser vi en trut sitta på mittlinjen utan tillstymelse till att försöka flytta på sig när framförvarande och vi swishar förbi. Grannfilen är avstängd under tunnelns renoveringsarbete men känns ändå fel och osäkert att stanna där trots den glesa morgontrafiken. Likväl gör vi det och Lilltjejen springer tillbaka och kommer andtruten tillbaka med en väldigt lugn ung fågel utan synliga skador. Snacka om vältajmat och lyckokast för pippin att vi passerade och kunde ta med den till viltvårdare Sebastians översyn. En rejäl hjärnskakning var hans bedömning och nu vilar herr trut ut i en bur.
 
Morgonen var vacker och dagen likaså där jag fokuserade på att fylla släpkärran med resterande bråte som visade sig fylla utrymmet till max också denna dag. Svettigt, skitigt och sjukt tillredsställande! I en gammal tung presenning hittade jag till Lilltjejens stora förtjusning en kopparödla. Vacker liten smäcker varelse som trots sin litenhet visar vilken styrka ormar innehar.
 
 
Vi puttrade till Bulyckes återviningscentral och ägnade en god stund att sortera och tömma släpet innan vi puttrade norrut igen för att återlämna det. Sedan var vår insats för helgen klar och väl hemma blev det snabb dusch innan promenad till vallokalen för min samhälleliga plikt. 
Lilltjejen hade bortamatch i Landvetter och jag mitt sedvanliga söndagspass i Frölunda. Med uschlig träningsvärk och en vecka sedan jag körde nya passet i sin helhet gick det ändå över förväntan. Summa summarum en bra helg!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0