Helg

Min Lilltjej och Bror. Han väntade tålmodigt tills hon lagt sig och hoppade sedan upp och låg där tills hon somnat. Fine Bror!
Endast fyra grader när vi klev upp och senare då min vackra dotter klev ut genom dörren. Idag är det prov i samhällskunskap och den ömma modern fick fräscha upp sina kunskaper om riksdag, regering, grundlagar och utskott. Jag gruvar den dagen det är dags för prov i svenska grammatik!
 
Hämtade henne som vanligt efter mitt pass i Frölunda och som oftast blir det lite mysig kvällssittning med lite kvällsmat och denna kväll glass. Man pratar lite om veckan som gått och den som ska komma. Hon proklamerade stolt att hon minsann pluggat till provet, plockar fram begreppsstencilerna och ber mig förhöra henne. Jag undrar var resten av materialet är och efter viss diskussion och rotande i skolväskan inser hon att provet ju faktiskt omfattas av rätt mycket mer! "Fröken sade inte...! "Pappa sade inte...", "Jag var ju borta juh..."  Efter samtal och argument kring det egna ansvaret blev det rätt mysig stund där hon läste och jag utvecklade begreppen med exempel från verkligheten. Pratade också lite om förväntningar och betygskrav som kommer nästa läsår, att "minsta möjliga" inte räcker om man har ambitioner till en vidare yrkesbana med högre krav. Just nu är ju hennes vilja så som många andra flickor att bli veterinär och då är det i princip A som gäller i det mesta och grunden läggs nu.
 
 
När jag handlade inför veckan råkade jag märka skillnaden på glassförpackningen och upptäckte denna fuling med samma pris på de olika mängderna! Generellt har man ju märkt av prishöjningarna men också brist på varor här och där. Anna som jobbar på Willys vittnar om detsamma, frekventa prishöjningar och svårt med leveranser. Jäkla krig!
 
 
I lördags blev det "Drinkmingel och flippertävling" med några grannar och vänner till Christer så efter skönt pass i Majorna blev det lite röj och förberedelser i blygsam skala. C och hans vän Martin är ju som de flippernördar de är på en helt annan nivå än vi andra så jag fick C att spela med en hand emellanåt, och knappast med största fokus i övrigt. I final stod till slut jag och Martin och det var väl för att han aldrig spelat Mandalorian förut som gjorde att jag hade turen att ta hem segern och en flaska av Cs vinfat från Wine Mechanics, woho!
 
Under efterföljande tjöt gick mina energidepåer snabbt ned, men återhämtades snabbt när alla utom Martin tackat för sig och han ville följa med ut på stan. Jag hade i mitt FB flöde sett att Gretas hade tema 90-tals eurotechno och hade ambitionen att åka in vare sig de andra ville eller inte. 
På sagda dansgolv var det knökafullt så jag huserade istället på golvet på övervåningen som initialt spelade riktigt bra tyngre technotrance. kul att få svettas av sig!
Martin som kämpar med en färsk separation fick komma ut och samtidigt prata av sig lite med C under tiden. 
När discjockeyn började spela helkonstiga och mindre bra mixar kände jag mig rätt nöjd och vi var hemma igen någon gång vid två, dusch och direkt i säng med värkande fötter. Bra kväll!
 
Skönt med sovmorgon till typ halv åtta för de morgonpigga och lugn dag. Jag gillar att städa undan direkt, hatar att ha grejer liggande och C är likadan vilket är skönt! Vi hade med andra ord allting klart redan när vi åkte in till stan och kunde därmed bara avnjuta söndagen med vad som föll oss in. 
Vi kanske är arbetsskadade, men "avstämning" är den term vi fann lämplig när vi reflekterade över vår gemensamma tid de två senaste veckorna, positivt och negativt. Det var nyttigt att så medvetet fokusera tankar och samtal och kändes väldigt bra. 
 
Höstvädret skiftar så som hör till hösten, nu skiner solen från klarblå himmel och arbetsdagen är full av sprintplaneringar. Kina har dock National holiday så endast vissa i Luqiao och Shah Alam jobbar. Imorgon är det visst kanelbullens dag så ska kanske åka och köpa lite jäst då? Mmm, doften av nybakade kanelbullar!
 
Just, det blev endast en bok i september, Stina Wollters "King denna kropp" ur vilken jag tidigare nämnt ett kapitel. Väldigt läsvärd i sin helhet!
 
En reflektion jag hade under vår avstämning var faktiskt avsaknaden av lästa böcker senaste månaderna eftersom min tid och fokus varit på annat. När jag nu har så mycket mindre egentid där jag kan "kapsla in mig" med pods i öronen ser jag istället möjlighet att plocka upp de fysiska böckerna istället som jag faktiskt saknat. Ljudböckerna kan jag fortsätta med när det passar, som promenader och löprundor men känslan av att slå upp och bläddra i den riktiga boken är speciell och något jag ser fram emot att kunna göra tillsammans med C när andan faller på.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0