En liten kaka!

(null)
En liten kaka överlämnades till mig medan jag satt i ett möte och jag blev så himla glad!
Det tredje team jag kliver in och stöttar är hårt pressade, uppgivna och utan engagemang efter en lång tid av problem. Deras två senaste produktägare har gått i väggen och den ene av de två tänkbara ersättare som har kunskapen om applikationen vill inte ta i den med tång - då den nästan brände ut honom också under hans tid där. Den andre likaså och därför också tveksam men inte omöjlig så håller tummarna nu för teamets skull.

Höll ett längre möte med dem idag där vi skulle diskutera vägen framåt, ett möte där jag riktigt kände att de skulle bedöma och bilda sin uppfattning om mig. Med dålig erfarenhet av tidigare scrum master kände jag deras skepsis men delade till viss del också deras uppfattning efter de möten jag varit med och skuggat. Scrum är ett ram- och inte regelverk och ska således anpassas till teamets behov och omständigheter. 
Det kändes som mötet gick väldigt bra, hängde med på lunch efteråt och när jag senare inte kunde vara med på avskedsfikat och kakan överlämnades av en av de mest skeptiska i teamet valde jag att se det som ett godkännande! Han kunde ju inte veta att jag inte gillar kokos men jag skulle äta den med glädje - och kanske därför jag inte kände dess typiska smak. Det två centimeter tjocka glasyrlagret kanske också bidrog!

Det är ändå ett skönt gäng manfolk som teamet består av med bra stämning sinsemellan så tror det kan bli bra. Nu kan de ta fram sitt sätt att arbeta inom ramarna.
Duktigt trött och huvudvärk trots att jag bälgat i mig vatten efter det välbehövliga passet i Frölunda. Få deltagare men tajta stammisar så härlig stämning! Skönt med fredag imorgon!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0