Tuta och kör

Det blev en ganska låg dag igår då frågor och saknad smög sig på igen. Drog till rangen och slog iväg två hyfsade hinkar, handlade inför veckan, bakade inför Lilltjejens avslutningsfika med farmor och farfar och körde mitt pass. Passet fungerade bäst med många deltagare, koreografi som satt och skön bastu innan Lilltjejen hämtades. Slapp funderingar under natten och känns bra idag än så länge. 
 
Imorgon slutar min Lilltjej fyran och det blir öppen ceremoni nu när restriktionerna är borta. Under eftermiddagen åker hon med farmor och farfar till Kalmar och sedan Öland i några dagar. De har alltid haft som tradition att åka någonstans med sina barnbarn vilket jag tycker är så fint! Denna gång passade det så perfekt i tidpunkt eftersom jag åker till Gent på onsdagsmorgonen där jag blir till fredag, då de också kommer tillbaka. Helgen är det Fågelcentralen som gäller, liksom några timmar ikväll då de har ont om volontärer och de har så mycket fågelungar nu som behöver matas. Ronja längtar!
 
För egen del ska det bli riktigt spännande att åka till Gent och besöka deras fabrik. Har fått väldigt bra kontakt med Umit i ena teamet som också hoppade in som acting PO när Pernilla slutade så han ska hjälpa mig på plats. Mikael, min andra PO i andra teamet åkte ned igår kväll och stannar till torsdag. På grund av skolavslutningen kunde jag inte åka samtidigt så det blir lite omlott, men vi får en gemensam middag där nere med alla från teamen som sitter där. 
 
Två veckor till sedan har jag semester! Tre veckor fullbokade med Lilltjejen innan någon form av halvsemester då de flesta drar iväg när jag kommer tillbaka. Möten och verksamhet går ned till ett minimum med de få medlemmarna i Kina, Malaysia, Indien och USA och sedan har jag en egen semestervecka i fjällen som jag ser fram emot. Ångrar lite att jag inte investerade i veckan jag hade i Lindvallen, pengarna hade ju lika väl kunnat ligga där som på bankkontot, men jag får onekligen många valfria veckor för den summan i de stugor som Volvo och HSB erbjuder - eller varhelst annars andan skulle falla på.
 
Jag och min vän i norr som jag delat Christer-situationen med och själv har egen skilsmässa pinfärsk att förhålla sig till, pratade om manfolk och deras som det för oss nu känns - sociala och ofta moraliska inkompetens och respektlöshet för andra än sig själva. Hennes ena dotter i sena tonåren berättar om "hybriskillar", killar med tjejer på kö som utnyttlas och dumpas om de inte ställer upp på deras sexuella förväntningar, ofta färgade av porrindustrin. Ungdomsmottagningar och kuratorer erhåller inte längre frågor om mens och kompisar utan huruvida de är onormala som inte vill ha analsex.
Vi har inte kommit någonstans. Var kommer denna bristande respekt ifrån? 
Jag tänker på folk jag känner med söner hemma, ännu inte uppe i tonåren. Goa, busiga och allmänt välartade unga pojkar. Kommer dessa en dag kräva att flickvännen tar honom i munnen samtidigt som han filmar? Att hon ska ha sex med inte bara honom utan flera samtidigt? Vad är det som händer? Vad är det som göra att dessa individer objektifierar tjejer till något att behandla hur som helst? Våra värderingar och rättspatos formas under vår uppväxt. Föräldrar och miljö avspeglas i barnen, det var så tydligt under min korta tid som lärare. Barn som mobbade och visade en sämre attityd och respekt kunde man också uppfatta hos föräldrarna. Kan man skylla allting på porrindustrin som göder och normaliserar fantasier sprunget ur den ena halvan av befolkningen? Barnen gör som vi gör och inte som vi säger och att dessa individer lägger ihop miljö och hormoner och får det till tre drabbar inte bara dem själva utan så många fler, ofta för livet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0