Pyjamasparty!

(null)
(null)
Förberedelser hela dagen inför Lilltjejens första kalas hemma sedan femårs(?)-kalaset i Olofstorp. Därefter har det varit Lekland, badkalas, trampolinpark och så vidare. Dyrt men bekvämt för vårdnadshavarna. Jag har ju alltid tyckt om att planera och organisera så därav sett fram emot denna dag, mysigt med närmaste kompisarna på övernattning.
Bäddade ju ut i god tid, bakade minicupcakes igår och så hela dagen som sagt. Johan har också ägnat mycket tid åt att förbereda en skattjakt där han smusslade in slutskatten i min bil imorse så inte Lilltjejen skulle märka något. 
När han åkt iväg med alla tjejerna sprang jag ned och hämtade den till dess slutliga gömställe i arbetsrummets garderob.

Förra året hade ju Ronja Laserdome-kalas och fick då av dem ett presentkort på fem fyrtiominutersspel. Detta nyttjade vi nu så Johan skjutsade dit dom och spelade tillsammans innan skattjakten tog vid som tog dom till fots tillbaka hit. 
(null)
Ledtrådar och uppgifter på vägen via QR-koder för att slutligen lösa koden till hänglåset. Med lite hjälp på slutet lyckades de och tacomiddagen kunde äntligen intas!
Medan de hann starta igång "Flykten från hönsgården" och byta om till pyjamaser röjde jag undan middagen och gjorde plats för cupcakes.
Karamellfärgen hade gjort den blå frostingen för lös och kylskåpet den i choklad så hård att vi fick värma den med händerna en stund för att få den hanterbar. Strössel och kladd, marschmallows och skratt och så upp på övervåningen igen och Linda kunde jaga strösselkulor med dammsugaren.
(null)
(null)

Än så länge har bara en cupcake hamnat bland lakanen. Det fnittras, pruttas och skrattas. Taklampan ovanför mig vibrerar och det dånar av elefanthjorden som verkar göra allt utom att titta på filmen. Jag tror de låg och tittade så länge att jag hann ta bilden!
(null)
Lilltjejen har kommit ned vid ett tillfälle, nöjd och glad men lite utmattad av hur livligt det är. Hör hennes stämma uppifrån kommentera hur svårt det är att höra filmen så ibland  är hon allt sin mammas dotter!

Jag håller mig undan, varit uppe och förutom bytt lakan plockat med mig lite synligt skräp och försökt låta bli att rysa och gripa in av allt godis som låg i deras bäddar. Jag torkade inte ens upp en spilld saftfläck från bordet! 
Det är dom som ska sova där - inte jag och imorgon kan jag gå loss med dammsugaren och trasan och återställa mina cirklar. Hur ofta fyller min Lilltjej år? Hur ofta har jag "folk" hemma? Nej precis, så det är inte hela världen att bomben slår ned där uppe nu. Det viktigaste är att Lilltjejen har roligt och får en dag hon minns med glädje!
 
Nu verkar de ha bytt till fjärde Harry Potter-filmen och värsta sockertoppen lagt sig. Det är i vilket fall åtskilligt lugnare.
Mini och Bror ligger tätt intill mina sidor, Plutt har flytt fältet och har inte synts till sedan invasionen. De är som sin stormatte i mångt och mycket…!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0