Januarislut

Vardagsbild från igår. Lilltjejen slutför senaste pusslet medan jag förbereder raggmunksmiddagen. 
 
Mindre halsont och mera snor. Det är toarulle intill mig på skrivbordet och soppåse hängande på garderobshandtaget. Johan som var hängig hela förra veckan skickade in ett "riktigt" test som efter den extra väntetiden kom tillbaka positivt idag. Lilltjejen tyckte följdaktligen att det då inte spelade någon roll var hon var, med andra ord att hon kunde vara där så som veckan ligger men de kom fram till att det var säkrast att hon var kvar här eftersom endast Douglas varit konstaterad för ett år sedan. Dessutom har han under veckan hunnit gå igenom karantärstiden och tillfrisknat och därför hade hon fått vara mycket ensam medan de jobbat och varit i skolan.
 
Januaris lyssnade böcker blev ännu en blandning av deckare, novell och biografier. Jag kommer inte ens ihåg vad den osympatiske huvudpersonen i Dag Öhrlunds böcker hette, trots att jag betade igenom alla tillgängliga delar.
Natasha Lesters historiska novell var riktigt, riktigt bra och rekommenderas varmt!
De norrländska deckarna av Sara och Ninni var ok men lämnade inga avtryck. Ninnis var första delen i en serie och kan kanske tänka mig att plocka upp andra delen i brist på annat.
Desto bättre var Michelle Obamas och Gunilla von Platens biografier och båda helt klart värda att läsa men ganska olika, förståeligt nog. Michelles intressant för att historien var just - hennes historia, hennes bakgrund och uppväxt och tills hon träffade Obama och fram till och med deras tid i Vita Huset. Hennes bok måste väl tillhöra en av de mest kritiskt granskade och stämmer ens en bråkdel kunde Amerika inte ha haft en mer lämplig president, eller presidentfamilj än Baracks.
 
Gunilla von Platen överraskade då den visserligen var en framgångsskildring som det gärna och ofta skrivs om, men hennes bakgrund gjorde extra intryck på mig. Att hon som flykting hamnade och växte upp i närliggande Frölunda bidrog till engagerad lyssning. Med hennes efternamn drog jag som säkert många andra fördomsfulla slutsatser som fick komma på kant när hon delade historien om hennes man varifrån namnet kommer. En del människor verkar bara ha den där vansinniga drivkraften som en annan bara kan avundas men också avskräckas då man utläser vad det kostat för framför allt barnen att ha en frånvarande föräldrer. Hon har tagit sig upp till näringslivets absoluta topp - men det liv hon beskriver och vad det kostat och kostar väcker ingen avund. Oavsett mycket intressant och givande biografi som hamnar bland mina favoriter i genren.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0