Elva!

Så är alltså ungen elva år! Åkte över till Lindome med några paket och sjöng, får portionera ut fler till kvällens middag och när hon sedan kommer till mig på söndag. 
Mina sista beställningar från Aliexpress anlände igår, snacka om sista minuten, och då jag inte kunde ta för givet att de faktiskt skulle levereras blev det nu kanske lite väl många presenter totalt...! Inga jättedyra visserligen men ändå.
 
Det slog mig igen, hur skönt det är att Johan träffade en så bra tjej i Elena och att Lilltjejens liv berikats med två bonusbröder. Likaså att Elena välkomnar mig till deras hem för tillfällen som dessa, det är varken självklart eller enkelt för många bonusföräldrar. Vi är rätt lika på många sätt jag och Elena, träningsberoende, tillbringar hellre fritiden i mjukis- och träningskläder än finbyxor och blusar, virkar, pusslar och generellt väldigt prestigelösa. Hon är bara jäkligt mycket mer vältränad och smart än jag! Men viktigast av allt är att hon älskar Lilltjejen och att det är ömsesidigt vilket känns oerhört tryggt.
Det är så många separerade föräldrar som låter sin bitterhet och besvikelse gå ut över barnen, se bara på mina egna som trots att de inte separerade likväl lät sin oförmåga att kommunicera och vara vuxna gå ut över mig och Nina. Jag tror aldrig mamma förstod hur hennes bitterhet och konstanta försök att svartmåla pappa endast slog tillbaka på henne själv, att föraktet i själva verket hamnade på henne istället. Och trots att man på ett sätt tyckte synd om henne för hennes bristande självinsikt och oförmåga att sluta älta var besvikelsen och uppgiveheten så mycket större att den fundamentala kraften i mor och dotter inte räckte till. Man ville bara bort ifrån henne.
Lilltjejen berättar om klasskompisars föräldrar som knappt pratar med varandra, vill de inte förstå vilken skada deras stolthet åsamkar deras barn? 
Elenas pojkar och vår Lilltjejej har aldrig fått vara verktyg i våra respektive separationer, och jag är så tacksam att det alltid varit självklart för oss!
 
Så ikväll väntar alltså födelsedagsmiddag i Lindome och jag har testat en tårta jag aldrig gjort förut vad gäller fyllningar. Lemon curd, färskost, vispgrädde, chokladknappar och jordgubbar, kan det verkligen funka ihop? Och så marsipantäcke över det hela, jag som aldrig täckt en tårta med marsipan i hela mitt liv! Dra och släta ut, dra och släta ut har jag förstått, tänk vad enkelt det ser ut i alla klipp på YouTube!
 
Min älskade lilla Lilltjej, min Ronjis nu ännu ett steg närmare tonåren och allt vad det kan komma att föra med sig! Hur kommer ditt liv att bli? Vilka med- och motgångar kommer att forma dig till den du blir? Så mycket jag vill skydda dig mot all den ondska som kan drabba dig, önskar jag kunde skydda dig men likväl står maktlös att göra. Det är det som är livet, det är det som ställer dig inför de val som jag endast kan hoppas att jag och din pappa, bonusfamilj och närmaste förbereder dig inför på bästa möjliga sätt vi förmår. Att du får sunda värderingar och stark integritet, att du går stärkt från bakslag och motgångar, reser dig efter du slagits ned. Att du förblir omtänksam, kärleksfull och humoristisk. Min älskade Lilltjej, grattis på din dag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0