Bit i kudden, skattebetalare!

Denna fyrtioplussare känner sig grymt ung och hipp som nu för första gången testat Uber! Det var onekligen väldigt smidigt då allt sköttes via appen och de kom snabbt med kort varsel.
Blev en snabb men delikat pasta med kammusslor innan vi kördes ut till Gamlestan och Wine Mechanics. När vi hade kontoret där ute käkade vi lunch där ibland, dyrt men väldigt gott och mysig layout. Så jag kände till att de också var ett vineri där man praktiskt taget satt och åt intill de stora tunnor och kärl där jäsning pågick.
Som väntat var det snarare en fråga om vilket av vinerna jag tyckte smakade minst illa, men likväl intressant att höra om företagets resa till Sveriges första vineri. Däremot var det mindre vinprovning på det sätt vi båda antog i och med att sommerlierens fokus var företaget och praktiskt taget en och en halvtimmes marknadsföring. Ingenting om detaljer i vinerna gällande smak, lukt, viskositet och allt det där som Christers kollega delgav i deras genhändigt arrangerade virtuella vinprovning som jag var med på. Den kollegan var ingen sommerlier utan bara hobbyintresserad men bjöd på väldigt omfattande information och detaljer kring testningen av de olika vinerna.
 
Nåväl, det var en mysig kväll, de hade roliga namn på vinerna vi fick prova, så som "Gimme, gimme, gimme" och "Bit i kudden, skattebetalare", och fick en inblick i Sveriges intrikata administrativa fyrkantighet vad gäller tillstånd och förhållningsregler. Men är man först i sitt gebit på marknaden antar jag att man ofrånkomligen får böka sig igenom snårskogen. Jag tror nästan jag hade kunnat köra hem, Christer hade det absolut men nu var vi ju sådana moderna Uber-användare som åkte dörr till dörr istället för att leta och byta spårvagnar.
 
Nya säsongen av "Sveriges mästerkock" har ju kört igång så plöjde förra veckans två avsnitt innan vi slocknade. Känner mig så där nästan onaturligt trött idag igen trots bra sömn. Får se hur kroppen känns till kvällens pass. De flesta krämpor eller trötthet brukar försvinna så fort musiken kör igång, så kanske snarare får se hur det känns efter mitt pass!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0