Julafton nummer två

(null)
Det önskade sov/lounge-setet som väntade i andra änden åkte på direkt. Julfrukost och lite Carcassonne innan vi packade ihop det som skulle med och åkte till C. Det blev ingen snövit julafton men näst bäst i form av tjockt lager vacker frost. 
(null)
Till klockan två kom farmor och farfar, så mysigt! Alldeles för mycket mat där jag halvvägs insåg att vi glömt julskinkan, hade ju en sådan där liten gullig en! Då vi alla redan började känna den nalkande gränsen fick den ligga kvar i kylen och känns sig övergiven.
En massa klappar till Lilltjejen medan Kalle och company rullade i bakgrunden, en massa till undertecknad också!
Jag insåg för sent att jag inte tog någon bild på Lilltjejen med sina farföräldrar! Vill så gärna att hon ska ha massa bilder med dem, kanske för att jag inte har mer än en handfull på mina egna morföräldrar. Någon av mig och morfar som väldigt liten, farfar dog när pappa var liten och farmor när jag var ett. Lilltjejen har således inga preferenser till morföräldrar men den nära och kärleksfulla kontakten med sina farföräldrar vill jag också ska förevigas. Den är så fundamentalt långt ifrån den relation jag hade till min mormor och morfar där man skulle vara tyst, sitta stilla och uppföra sig. Den enda kroppskontakten var när man tog i hand för att tacka för maten eller möjligtvis en pliktskyldig kram på order av mammas frammumlade uppmaning ur mungipan. Det var alltid stelt och obehagligt.

Lilltjejen blir galet bortskämd av sin underbara farmor och farfar, alla farföräldrarnas ynnest, men också överöst av kärlek, tid och omtanke. Ronja älskar att vara hos och träffa dom vilket är så fantastiskt!

C hade hittat spelet "Kvacksalvare" som var riktigt kul! Har redan spelat flera gånger och jag förlorat varenda gång oavsett om det bara varit mot C eller C och Lilltjej. Jag är ingen vinnare helt enkelt!
(null)
Lilltjejen följde också med till mitt pass idag. Var inte med men hängde i salen och gjorde gymnastikövningar istället. Kan fortfarande inte köra fullt ut med knäet, tejpar och hoppas.
Men nu går ögonen i kors!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0