Vin och trädgård

(null)
Några fulltecknade dagar och så ledig i två när Kvadrat, Christers uppdragsförmedlare anordnade vin- och trädgårdsresa i Skåne. Med respektive blev vi tillräckligt många för att kunna genomföra men med något bortfall är vi nu endast åtta totalt som åker runt i en fullskalig buss!
Hoppade på tåget till Helsingborg där Stockholm anslöt för första destinationen Sofiero. Fantastiskt vacker plats med god lunch och guidad visning där man lätt kunnat stanna några timmar och bara vandra runt, lukta, se och känna. När Rhododendron blommar måste platsen vara magisk!
Denna tid blommade bland annat deras Dahlior och jag önskar vi haft mer tid att verkligen se och insupa dom alla - trettio arter!
(null)

Svettiga återvände vi till bussen då vi skyndade ut till stranden för att se totempålen, ett av de många konstverk som också fanns att bese i parken.
Nu var det dags för guidad visning och vinprovning på Arilds vingård, vårt lands största. 
Tillverkningsprocesser är ju som sagt något som alltid intresserat och fascinerat mig, inklusive vin trots att jag inte är någon vindrickare. (null)
(null)
Mycket intressant att ta del av en värld som varit helt okänt för mig.

Lätt loj i sinnet åkte vi till Ostbutiken Åkagården för väldigt god middag. Förrätten med sina ostar var föga förvånande bäst!
(null)

Nu har vi lagt omkull oss i det rymliga rummet i mysiga hotellet Margretetorp och jag är duktigt trött men full av goda smak- och synintryck. Morgondagen är fulltecknad så det blir upp med tuppen. Gonatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0