Solfredag

Det blev bara två böcker i mars, främst för att jag mest lyssnat på poddar. Europa- USA- Mellanöstern- och Kinapodden är extra intressanta nu under kriget i Ukraina. Sedan har jag också plöjt Sveriges Radios "Fråga Agnes Wold", uppfriskande lyssning om våra in- och utvärtes föreställningar. Tror många skulle må bra av att lyssna på den.
 
"Tisdagsklubben" blev mest i brist på annan inspiration och den precis gått upp på biograferna med ganska bra recensioner. Av vad jag läst i dessa samt sett av trailern så skiljer sig filmen så som den oftast gör ganska mycket. Boken var snäppet under ok.
Nora Roberts har jag många i bokhyllan som jag ofta plockar fram när jag vill slappna av, ungefär som ett tidsfördrivande spel på fånen. Författaren tycker jag är ganska underskattad då en del är välskrivna och underhållande enligt mig, men antar att hennes många andra alster av mer "Harlequin"-nivå gett henne denna orättvisa stämpel av "B-författare". Alla varken kan eller bör vara några Kerstin Ekmans eller Nikolajevitj Tolstojs och att med över tvåhundra utgivningar vara en av USAs mest produktiva författare tycker jag förstå-sig-påarna kan sätta sig och försöka producera något själva.
 
 
Deklarationen är inlämnad och för första gången har jag fått fylla i bilagan "K4". Kan jag beteckna mig som aktiehandlare då, höhö? Kolla in min feta vinst!
Jag började lite förra året, en aktie här och två aktier där, billiga aktier till små belopp,
endast svenska och utspridda på olika branscher. Sedan slog jag på stort och hakade på Volvos börsnotering vilket ju gick bra. Jag har varken intresse eller ambitioner att vara särskilt aktiv utan ser dessa små innehav ligga och puttra i många år framöver, kanske lägga till någon här och där med belopp knappt över hundralappen.
Jag använder Anavza, och där Nordea har noll ränta öppnade jag ett sparkonto hos Avanza som har närapå noll de också men i varje fall någon tiondels decimal. Varje krona räknas i det långa loppet.
 
Långt lopp tog det också att montera insatserna till Scythe! Jisses vad delar som Christer envisades med att limma ihop så spela hann vi inte alls. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0