Gör om, gör ...inte rätt!

Det bjöds på öppen konsert i Mölndals stadsbibliotek med Kulturskolans elever Lilltjejen delar lektionstid med Felicia men då hon skadat armen blev det bara Ronja med sin lärare ackompanjerad av en annan lärare på gitarr. Det var spännande och en trevlig tillställning med alla unga människors trevande steg i musikskapande. Trombon är onekligen ett lustigt instrument och verkar oerhört svårt att bemästra. Lilltjejen fick naturligtvis fjärilar i magen men tyckte ändå att det var roligt - till skillnad från mina egna erfarenheter vid pianot.
 
Imorgon fyller min lilla storasyster femtio år, det är ju inte klokt! Det betyder ju att jag själv börjar komma skrämmande nära det strecket också! Så imorgon bitti blåser vi från snöblaskiga västkusten över till den antagligen lika blaskiga östkusten för att fira. Jag fick frågan och äran att baka och tar vara på privilegiet med missbildade macarons!
När jag gav mig in i försöken att skapa dessa små munsbitar läste jag på och förstod att de var en utmaning att få så där perfekta som de ska vara, så jag garderade med sådan där speciell silikonmatta och doserare. Den där mattan har aldrig fungerat för mig!
Så lånade granntjejen den för sitt bak och kom tillbaka med att den fungerat alldeles utmärkt...! Så jag gav den ett nytt försök som slutade i diskhon. Resten av smeten som jag spritsade ut på vanligt plåtpapper blev dock nästintill perfekta!
Så... gör om, gör rätt tänkte jag optimistiskt och gjorde en andra sats rätt ut på bakplåtspapper. 
En svårighet med macarons är att få till de där fötterna. Jag fick fötter - åt alla håll och kanter, som bet sig fast i pappret! Med pill och många som gick sönder fick jag ihop ett gäng som ser ut som missfoster men smakar jättebra. 
Nu går jag och funderar på om jag ska våga mig på ett tredje försök. Jag kan väl inte låta mig besegras av små sockerburgare!? Grrrrr!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0