Pippi

Kickstartade lördagen i vanlig varannan-vecka-ordning i Majorna där den installerade skärmen för virtuella pass bakom scenen får deltagarna att trängas utefter sidorna för att kunna se sig i spegeln. Att tillhandahålla pass dygnet runt i all ära men folk vill och behöver kunna se sig själva och sin teknik…
Nåväl, stökade av den andra TBE-sprutan på vägen hem, tankade lite energi och virkade några varv innan det var dags för lite mera jobb. 
Volontärernas arbete behövs inte lika mycket nu då fågelungesäsongen är över, endast fyra svalor att mata. Desto fler duvor behövde dock en hel hög med ärtor som man tvångsmatar dom med och några rovfåglar serverades delikata kycklingbitar. Duvorna viras med fördel in i en handduk till en duv-burrito för att underlätta matning medan rovfåglarna oftast är väldigt lugna vid ett stadigt grepp om dess ben. Fick dock hjälpa Sebastian loss från en duvhöks klor som den lyckats köra in i hans hand. Jag slapp hantera storskarven där man rekommenderades både handskar och visir, så att tro att rovfåglar är de aggressiva och alla andra ofarliga bara för att de saknar klor och vass näbb är att missförstå.

Fick mata och blåsa ännu en kattuggla som hamnat i en skorsten. Trots att den blåsts några gånger sotade den fortfarande väldigt mycket stackarn och tänk då hur dess lungor måste se ut!
De får in något dussin varje år som just hamnat i skorstenar men som tur var överlever nästan alla efter att ha fått blåsas och vila upp sig.
(null)
Vi var klara lite tidigare så mitt tre till nio pass kunde avslutas en timme tidigare. Hämtade upp en snackbox från BK vilket nog var över ett år sedan sist. En hel låda med bara friterat, nomnom!

I fredags fick jag förresten till tio kilometer igen så nu är jag ju hur redo som helst för den virtuella halvmaran med Eva om en vecka, haha! 

Vi testade Gloomhaven som tydligen är såpass komplext att skaparna tog fram en separat "start-up" version som ska introducera och underlätta inför själva orginalet. Några timmar(!) senare hade vi lyckats slutföra första scenariot…!
(null)
(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0