Sovredo!

(null)
Jag gjorde det! Jag pallrade mig in till stan och 40+ på Valand! När stod jag senast på ett dansgolv egentligen, har nog aldrig skett under Lilltjejens existens? En gissning är då jag jobbade som ordningsvakt, fast det kan ju knappast räknas. Jag jobbade ju dessutom faktiskt just på Valand några gånger, oj vad längesedan!
Peter Siepen gästspelade som DJ och jag gick direkt in och knödde på det lilla dansgolvet. Hans låtval var dock inte av den sort jag föredrog så snart underhöll jag mig istället med att iaktta folk från sidan av. Blev alldeles förvirrad när jag blev uppbjuden, gör man alltså så på en nattklubb? 
Musiken var så kass att jag började misströsta  och efter lite småprat med min uppbjudare gick jag och önskade några låtskapare. Man kunde  ju alltid försöka och hoppas. Det kan kanske tyckas märkligt att gå ut ensam och dessutom ge sig ut på ett dansgolv men jag upptäckte snabbt att många fler bara var där med samma mål som jag och inte reagerade eller brydde sig att jag gjorde dom sällskap. Och visst, det var lättare med killar och det utnyttjade jag friskt!
Dansade lite halvhjärtat till låtar som var ok men till slut blev jag bönhörd och fick äntligen försvinna in i musiken, hittade känslan som att det inte alls gått så många år sedan sist. Håret genomsvettigt och kläderna likaså. Underbart!
Pratade en del med ordningsvakten på utsidan medan jag svalkade av mig och påmindes om vilket kul extrajobb det var. Jag skulle absolut kunna tänka mig det igen men jag skulle helt enkelt inte ha tid med tillräckligt många pass för att det skulle vara värt investeringen i att återuppta förordnandet och köpa kläder och utrustning. Mitt sämre mörkerseende skulle också ligga mig i fatet. Det får helt enkelt vara en period av mitt liv som var roligt men nu avslutat.

I vilket fall är jag så glad att jag fick tummen ur och åkte in. Kanske finns det någon annan klubb eller tillfälligt evenemang som faktiskt kör mer av den musik jag eftersöker men det gäller ju att hitta dom - samt att de inträffar när jag inte har Lilltjejen. Denna lördag skulle hon ju egentligen ha varit hos mig men vi bytte som sagt en dag tidigare.
(null)
Det har blivit lite annan träning också förutom passet på dansgolvet. Tycker det är mysigt att springa i mörkret och nu när vinterperioden är här har det hunnit falla till Lilltjejen aktiviteter.

En typ av aktivitet vi infört är glosburken. Hon har lagt i alla engelskaglosor hon hittills haft och jag har mina kinesiska. Till frukosten, medan jag lagar middag eller när som helst drar vi några och övar. Det går värdelöst för mig…

(null)
På utsidan är det så fjärran vinter som det allt som oftast är här nere, men julmarknaderna är trevliga att besöka ändå.
Tjolöholms slott på fredagen med farmor och farfar där hon bland annat fick en skiftnyckel i choklad av dem, otroligt välgjord och realistisk! Till kvällen var den uppäten…
Igår medan regnet strilade ned blev det Gunnebo med Ida och hennes lilla familj. Nästa gång Lilltjejen kommer till mig är det dags för deras kombinerade bröllop och dop!

Lilltjejen har haft sitt första matteprov som skulle tas hem och signeras. Vi gick igenom uppgifterna hon missat vilket hon tyckte var jättekul… ungefär lika kul som att göra läxorna. Fascinerande hur mycket tid och ork hon orkar lägga på att vägra och bråka om saken när det skulle ta en bråkdel av bådadera att ha dom gjorda.

Härlig stämning och mycket folk till dagens pass. Tungt i kroppen dock och nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Jag lyckades passera nio på klockan i alla fall. Gonatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0