Midsommarhelg

(null)
Fåtöljhäng medan Legostaden invaderas av pälsbeklätt monster. Lilltjejen är tillbaka och på torsdag tar vi sommarlov på riktigt tillsammans! 
Midsommarhelgen går mot sitt slut och lagom till dess kikar nu solen fram. Annars höll sig regnet faktiskt borta - kors i taket.
(null)
Vi tjuvstartade helgen på torsdagseftermiddagen med en brännbollsträff i Slottskogen. Jag går ju som sagt på semester när månaden är slut och då lämnar också majoriteten av teamet i Dragonstone. Redan när de onboardades för två år sedan visste de att applikationen skulle avvecklas och nu är det alltså nära. Från två team, Winterfell och sedan Dragstone på över tjugo personer till endast tre utvecklare från juli månad. Jag kunde inte ha haft bättre team för att börja min resa som Scrum Master. Smurfarna lever vidare med sin produkt som ersatt drakarnas och därigenom vuxit sig så stora att de snart kommer att dela sig i två. Men då har jag lämnat dem för mina nya.
Det blev en lite bitterljuv träff men väldigt roligt att äntligen introducera brännboll för dem. Kricket är ju deras grej och galet tävlingsinriktade!

Efter en välfylld Combat trots vädret, blev det middag på Toso som är så himla bra! Vi körde deras favoritmeny och var ganska eniga om smakfavoriterna. Råbiff är ju bara så jäkla gott!
(null)
Sedan blev av anledning av brädspelet  den första Alienfilmen. Jag älskar ju inte direkt skräckfilmer men dessa har jag sett förut och ändå funnit överkomliga - så länge jag kan se vissa scener ur ögonvrån eller till största delen dolda bakom täcket. Christer ville inte fatta att jag mycket väl kan följa med i filmen ändå utan de där synnerligen onödiga överraskningsmomenten eller läbbiga slabbigheterna. Efteråt somnade han på tre sekunder medan jag skruvande låg och spelade upp olika bilder framför mig igen.

(null)
Midsommarafton firade han med äldsta dottern medan jag ryckte in på Fågelcentralen. Mås- och trutungarna är galet  söta och nu såpass stora att de fick flytta ut till ytterhägnet, eller kallar man det voljär även när man inte har flygande fåglar där?
Snabbt hem för lite utvalda midsommarfavoriter innan de tolv hålen på Torrekullas golfbana. Fördelen med att ha nästan hela banan för sig själv är att man kan ta sig tid att leta bollar! Den bortslagna bollen känns inte lika sur när man hittar fyra andra.
När de tolv var klara med varierat resultat men plus på bollfronten fick jag ett infall och åkte vidare till Sisjöns bana. Har bara kört den en gång men som jag mindes var den svår med sina långa och smala hål. Var rätt mycket folk där också trots den sena kvällen. 

Det kan vara lätt att känna sig misslyckad när man firar högtider på egen hand. Eller räknas midsommar som en högtid? I vilket fall en dag som liksom jul och nyår kännetecknas av sammankomst och glatt umgänge. Jag är ju som jag är och har inte ont utav det utan snarare kan det vara vår kultur och vårt samhälles förväntningar som pekar ut och utanförgör oss som gör ont. Det där som man borde kunna strunta i men ändå inte kan vara oberörd inför - är du ensam på en högtid är du fel och utanför. 
Jag tycker det är väldigt roligt med lekar och tävlingar som ofta förekommer på ett ganska vanligt midsommarfirande, men resten är ju vad största tiden ägnas åt och därför snabbt dränerar och tröttar ut mig. Det är liksom inte värt det. 

Därför kunde jag pigg och rask åka till Majorna för mitt pass på midsommardagen där det som förväntat var färre deltagare men ändock mer än hälften av de tillåtna platserna.
Eftersom jag vill passa på att golfa så mycket som möjligt innan veckorna med Lilltjejen drog jag direkt efter till Torrekulla. Det gick skitbra! Jäklar vilka slag jag fick till och alla de där fågeltermerna som birdie, eagle och så vidare som jag inte orkat bry mig att lära eftersom jag bara vill spela. Det gick så bra att jag när banans tolv hål var slut fortsatte från början vilket man gör för att köra arton. Då var jag inte längre ensam utan fick haka på en tre-boll. Då gick det totalt värdelöst - såklart. Fick inte till en enda bra träff med drivern och slog bort x antal bollar. Så jäkla störigt.
(null)
Jag var ganska mör efteråt, inte ätit sedan frukost heller och således en hejdundrande huvudvärk till kvällen. Det blev popcorn, jordgubbar och Ipren framför Aliens, den andra filmen och således de filmer jag så att säga behövde för brädspelet. 
(null)

Mattias har målat färdigt alla figurer och så jäkla snygga, en otrolig skillnad med alla detaljer och nyanser. Nu var spelet således redo för spel och vi testade under för- och eftermiddagen. Jag blev dock otroligt trött, höll på att somna, frös och slut i kroppen så stupade i säng så fort vi var klara. Däckade tills det var dags att dra till Frölunda för mitt sista pass innan semestern. Kroppen kändes ok men hjärnan hittade stundtals inte fokus och hade svårt att hitta orden, sade fel, sade grejer som "blrrrp" och missade en koreografi i "You’re shining", en låt jag nog kört flest av alla under alla år! 
Att instruera Combat är nog bland det roligaste jag kan göra men det kanske inte är så dumt med lite semester, även från den ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0