Onsdagsrecap

(null)
Vilken sommarhelg det blev vädermässigt! Efter skola och jobb tog jag tjejerna till Tulebosjön där Lilltjejen permiärbadade medan morsan andades efter hektisk vecka. Rivstart också denna men känner mig nu hyfsat redo för faciliteringen imorgon. Solen fortsatte att steka hela helgen men vi tillbringade den inomhus, i Fågelcentralens skadehus och fågelvoljären med massor av nya intryck och lärdomar. Fågelungarna är vansinnigt söta och hjälplösa och vi pillar i dem maggots till daggmask och klippt kyckling beroende på art och storlek. Med pincetten sitter man där fokuserat från näbb till näbb och när man gått ett varv är det dags att börja om. 
Jag klippte ett oändligt antal kycklingar i småbitar och nej, det var inte det trevligaste man kunde göra men nödvändigt. 
För att undvika risk att folk ges intryck av att Fågelcentralen är en nöjesinrättning eller plats man kan besöka för att klappa och gulla med fåglar är de väldigt restriktiva med foton och vad som publiceras men för det egna minnesalbumet har jag många fina bilder!

Jag trodde vi bara skulle få mata ungar första säsongen och kanske följande få hjälpa till med mer saker men Lilltjejen fick ringmärka, hålla fåglar, väga, och göra mer denna första helg än vi någonsin kunnat tro. Kråkungarna var roliga och fick till och med gå in med ny mat till den skygga Tornfalken, otroligt vacker!  De andra kommenterade ofta hur duktig och hjälpsam Ronja var och mammahjärtat svällde. Hon tröttnade inte, frågade om hon kunde hjälpa till med något mer när vi fick en lucka och tog egna initiativ. Det är inte för inte de har åldersgräns på femton men hon visade sig förtroendet värdig. Men vi får väl se hur entusiasmen håller i sig när vintermörkret råder med isvindar och regnblask.
Söndagspasset avslutade vi genom att ta med och släppa tillbaka en gräsand som återhämtat sig tillräckligt.
Efter varje pass var vi helt slut och däckade hemmavid men Lilltjejen tyckte det var så roligt och längtar till nästa gång.
(null)
Imorgon slutar hon årskurs tre och hade gjort ett kort till sin klassföreståndare, pinsamt uppmärksammad på sitt stavfel "lärarare"! Gullunge!

(null)
Nu när Lilltjejen är hos Johan blir det som vanligt Combat, möjlighet att testa andra maträtter när ambitionen överraskar, golf och andra egoistiska aktiviteter. Pankopanerad fetaost var en riktig höjdare!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0