Tröttisar

(null)
(null)

Det är möra vuxna nu efter sju timmar på Liseberg. Att det kan vara så utmattande att åka några attraktioner, käka sockervadd, popcorn och churros!
Vi hängde på låset när de öppnade och fördelade oss snabbt i de virtuella köerna. Inklusive de förköpta expresspassen pusslade vi ihop det så det blev det bra med åkning utan mycket väntan alls faktiskt. 
Det var bara det fina vädret som gjorde att jag gick med på Flum ride tre gånger på raken. Väl hemma igen var det ändå en lättnad att skala av sig allt det blöta!

Jag vinner aldrig någonsin på de där lyckohjulen och tillhör dem som dystert och inte så lite avundsjuk bligar på alla stjärnvinster alla andra kånkar omkring på. Sannolikheten att jag själv skulle ha en gigantisk Marabou choklad under armen hade onekligen varit högre om jag faktiskt spelat också - men vid de få tillfällen jag faktiskt gjort det har det kammats noll. Synnerligen orättvist!
Christer testade några brickor och vann vid första hjulet han provade varpå han räckte över vinsten till mig! Dumle-Dumle-Dumle-Duuuumle!
Några timmar senare gjorde jag och Lilltjejen några försök och till slut kammade vi hem två osedvanligt dyra rullar Center choklad, woho jag vann!
Min mage klarade förutom snälla Flum Ride både Valkyria, Lisebergsbanan och Helix hela två gånger. Huvudvärkstabletten som Nina undsatte mig med under lunchen kanske underlättade en del.

Igår var det comeback på Gokartcentralen för mig, tydligen sex år sedan sist med tydligt minne av åksjuka. Ett heat räckte således för mig och min syster medan de övriga körde tre.
Lilltjejen testade att köra själv för första gången och tyckte det var otäckt och ville gråtfärdig inte köra mera. Med ledsna ögon spände hon ändå fast sig inför andra heatet och körde iväg. 
I mål var självförtroendet tillbaka och rädslan ersatt av attityd. Hennes tider förbättrades med tio sekunder från första till tredje försöket!
(null)

Vi hann också med en biltur till Marstrand. Snurrade hit och dit efter parkeringsplats innan vi gav upp och hamnade i Björlanda istället. Note to self: Marstrand en fin dag under semesterveckorna är det ottan som gäller!
Det blev några sköna timmar på Hisingen istället med mera bad, spel och middag hos Christer efteråt.
(null)

Just! I Skara hade jag och Otto fått inspiration att testa göra falafel för första gången och i onsdags var det dags. Smeten och dofterna bådade gott och sedan följde magi då den första vi lade i den heta oljan bara på ett ögonblick försvann! Den andra likaså och ett fasligt experimenterande tog vid. Mera mjöl, högre och lägre temperatur. 
Plötsligt guppade några perfekta små bollar omkring och vi andades ut - vilket vi inte skulle ha gjort.
Det blev falafelcrunch av nittio procent, och så lika plötsligt blev det några perfekta igen på slutet. Mysteriet totalt men troligen temperaturrelaterat. Jag har ju ingen termometer…
(null)

Det blev en väldigt sen middag med mycket tillbehör som tur var. Inte to self: Köpa termometer om det ska testas igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0