Kolmården för tredje gången

Första gången var Lilltjejen fem tror jag då hon tillsammans med mig, farmor och farfar besökte Kolmården. Därefter har vi nu kört Safari Camp för andra året i rad och det var lika uppskattat - trots värmen, galen värme! Ösregn är ju ingen höjdare när man sover i tält men trettiogradig värme är banne mig inte mycket bättre. Alla hade vi svettats i parken mer eller mindre hela dagen dessutom och de flesta hade nog kunnat betala för en dusch - vilket campen saknar. Vi ges tillgång till hotellets spa morgonen efter.
Jag körde raggarvarianten med min lilla handduk som jag varit förutseende nog att ta med i parken. Under timmarna i parken sköljde jag den i kallt vatten och lade på oss, emellanåt vände jag bara vattenflaskan helt sonika över huvudet, tacksam för de svett- och vattenvänliga träningskläderna jag - igen varit förutseende att ta på mig.
Svetten började redan innan avfärd då jag nyvaken surfade in på Kolmårdens hemsida och upptäckte att de startat upp delfinshowen igen efter restriktionerna. Jag bokade den för dagen senaste tillgängliga tiden och fick bråttom att komma iväg. Sträckan Balltorp till Kolmården gick föga laglig och vi hann ganska precis tack vare att jag på vägen ringde och lyckades få personalen att släppa in oss via entrén där hotellet ligger. Delfinariet ligger längst in i parken från huvudentrén men från hotellet närmast möjliga. Phu! Under restriktionerna hade de stängt den entrén så hotellets gäster tvingas köra runt och använda huvudentrén som alla andra. Så verkligen jättesnällt av dem och efter den branta backen upp var vi på plats med en kvart till godo - en kvart vi kanske hunnit från huvudparkeringen om vi sprungit som galningar hela vägen. Den backen därifrån är heller inte nådig…
(null)

Delfinshowen har ju legat i träda vilket märktes då den var otroligt långt ifrån den nivå vi såg första gången, men den var effektfullt inramad och visst är det ändå imponerande vad delfinerna kan gå med på att göra för oss. Faktiskt blev jag så, närmast uttryckt - berörd av vad de gjorde och i synk med den visuella och auditiva showen att tårarna oväntat flög upp och svämmade över. What liksom?

Efter ett antal timmar var det dags att mötas upp och köra i karavan in genom parken till vårt läger. Vi installerade oss i vårt lilla tält och avnjöt grillbuffen, utsökt gott efter den långa dagen. 
Lilltjejen fick trevande kontakt med Linus från Tyresö och snart lekte alla de jämnåriga barnen, härligt att se!
(null)
(null)

Det är något speciellt med att borsta tänderna ute i det fria och att göra det medan man samtidigt betraktar girafferna på andra sidan inhägnaden är onekligen lite extra.
Det blev kanske inte den bästa natten sovkvalitativmässigt men likväl var det häftigt att vakna upp till vindens krafttag i trädkronorna. Eftersom vi på grund av värmen hade alla "fönster och dörrar" öppna förstärktes utomhuskänslan. Vaknade också till under småtimmarna av att Lilltjejen dråsade i golvet, ingen större fallhöjd och hon märkte det uppenbarligen inte, eller mindes inte hur hon bara kravlat upp och snarkat vidare.
(null)

Bra frukost också liksom förra året innan vi lämmeltågade till Vildmarkshotellets spa för välbehövlig dusch och bad. Ljuvligt!
Jag hade köpt exklusiv visning hos rovfåglarna men det var väldigt tomt på folk när vi kom till samlingsplatsen. Jag hade tagit fel på tiden, så jäkla surt!
Hittade lediga tider hos surikaterna istället, otroligt söta och roliga att besöka och mata.
(null)

Lite senare mötte vi igen, och slog följe med Linus och hans lika lättåksjuka mamma så att våra avkommor kunde åka karuseller ihop. Naturligt nog blev det lite prat med mamman som berättade lite om sin son som diagnosticerats med ADHD och haft ett tufft år bakom sig, framför allt i skolan och tjejerna i klassen varvid hon tyckte det var extra positivt att han inte bara hittat någon under dessa dagar han kom bra överens med utan att denna också var tjej. 

Trötta ben återvände till bilen och vi tackade Kolmården för denna gång! Färden gick vidare till huvudstaden för att idag söndag åka till Skara Sommarland!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0