Det blev en tur till kontoret för att hämta min nya laptop. Förhoppningsvis ska den med sin bättre kapacitet inte sega sig så som min gamla. Sedan God Hjälp avslutade sin tjänst har jag fortsatt att handla åt två stycken och fick en gåva som tack när jag lämnade veckans kasse till en av dem igår. Betat av två rörlighetspass samt ett tabata med några teammedlemmar. Det är några stycken som hakat på och kör varje gång och jag känner själv hur välbehövlig framför allt rörlighetsövningarna är. Funderar allt mer på att göra något åt min arbetsplats men kan inte bestämma mig för om det är höj- och sänkbart skrivbord eller riktig stol jag ska välja. Har helt sonika inte råd med bådadera så lutar åt skrivbord men som jag förstått är det föga förvånande slutsålt överallt.
 
Lilltjejen önskade sig ju boken hon namngetts efter men efter initialt försök att lyssna på ljudboken tidigare fann hon den alltför otäck med sina grådvärgar och vildvittror. Nu var hon dock redo och jag fick läsa den för henne. Kvällen vi läste sista raden såg vi på filmen och hon gillade dom båda och förstår nu varför hennes namn allt som oftast förknippas med rövardotter. 
Föregående vecka var strålande vintervacker och många gick man ur huse för att njuta av det kalla med klara vädret på isar och snöbackar, så också vi.
 
Mini och Plutt går inte ut mer än nödvändigt medan Bror gärna tar sig en tur i närområdet. Trodde nog att Mini skulle vara lite modigare och framför allt med all sin energi mera nyfiken på vinterlandskapet.
 
Lilltjejen ville ju ha Queen-filten i den blå färgkombinationen så till slut levererades garnet och jag kunde påbörja det frustrerande arbetet med att räkna maskor i första varvet. Och jag gör ändå den lilla filten! Hon är väldigt förtjust i den första jag gjorde så ska bli rolgt att hon får en egen i nyanserna av hennes favoritfärg.
 
 Spel har det också blivit, det supermysiga Everdell med en av dess expansioner. Otroligt vackert och välgjort har vi efter den första och alltid mer tidskrävande omgången nu spelat tre gånger och visst är det en del att hålla reda på men det flyter ändå på och är förhållandevis enkelt att komma in i. Bara omslagen är så fina att kunna ha uppställda att beundra i bokhyllan. 
 
Lilltjejen är nu i Sälen med Johan och co, några dagar av sportlovet de kunde låna Elenas exmans stuga. Så är det skola igen en vecka innan hon får åka upp igen, nu med sin morsa och moster med familj. Genom mitt arbete i bostadsrättsföreningens styrelse fick jag möjlighet att hyra en av HSBs stugor varav denna ligger i Tandådalen. Vi tar med så mycket mat vi kan själva för att inte handla där uppe mer än nödvändigt och lagar i förväg för enklast möjliga middagsstök. Handlade första laddningen idag och tar färskvarorna närmare inpå avresan. Ska trilla femton dussin köttbullar och sexton liter köttfärssås och om jag verkligen känner för att skala potatis blir det palt också, enkelt och smidigt att ta med. Med tanke på hur fullt vi brukar ha i bilen för bara mig och Ronja undrar jag lite hur det nu ska gå med ännu mera mat och mindre lastutrymme som XC40:an har i jämförelse med gamla V60. Slipper plats för skidutrustning i alla fall, så smidigt och enkelt att förboka och få utlevererat till bilen vid ankomst. Eftersom det inte är en Skistar-stuga denna gång leveras det inte till stugan men detta är gott och väl.
I medierna är rubrikerna stora om debatten kring skidturisternas vara eller icke vara. Det lilla samhället Sälen dit denna vecka västkustborna vallfärdar för att i nästa bli skåningarna och därefter östkustborna är delat i två, de som med arbeten och verksamheter är beroende av besökarna och de som inte är det och därmed önskar oss kvar hemmavid, snällt sagt.
 
Största brytet mot restriktionerna som jag och min avkomma gör är väl egentligen det faktum att träffa och bo med min syster och hennes familj, personer vi per definition inte umgås med frekvent. Oavsett ser vi båda fram emot att få träffa dem och en veckas skidåkning!
 
Nya releasen ska nu också pluggas in för att sitta när vi är hemma igen. Min instruktörskollega som liksom mig tillhör de nu sällsyna veteranerna meddelande att hon kommer att lägga ned combaten av det tråkiga faktum att musiken ännu en release är så dålig. Jag har knappt hunnit lyssna på den ordentigt men visst har den inte gett något vidare intryck hittills. Inget driv eller tryck på det sätt som skapar engagemang och boostar koreografin. Jag har ju själv gått i liknande tankar sedan musiken förändrades så pass mycket men resignerat på något sätt eftersom jag tycker det är så himla roligt att instruera men visst tappar jag inspiration och energi när jag inte tycker om musiken och man dessutom vet att många deltagare håller med och ber om mixar med gamla låtar. 
 
De fina vinterdagar vi fick verkar nu ge vika för det typiska västkustska blaskeländet då termometern nu gått upp till nollstrecket och asfalten blottats på vägar och gångstråk. Jag känner en obändlig lust att ge mig ut och springa vilket var väldigt längesedan och således lika länge sedan jag gjorde just det. Just därför lär det bli tungt, klumpigt och långsamt men framför allt undrar jag hur det ska gå med knäet då de brukar kännas bara av de längre promenader jag gjort. Ut ska jag i vilket fall!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0