Novemberböcker

Ganska nöjd att jag hann lyssna igenom fyra verk. Eldslandet gav en känsla av billig thriller där det osannolika förtog upplevelsen. Jag har inget emot fiktiva och tillrättalagda berättelser men hade detta varit en film hade jag suttit där och bara "Öööh, eller hur, väldigt troligt!"

Mycket mer behållning av Fredrik Backmans sista två delar i serien om Björnstad. Jag vet inte riktigt varför jag väntat med dom eftersom jag uppskattade hans första del så mycket. 
 
Författaren Måns läste själv upp sin bok om Tim och gjorde det tyvärr inte bra, men till slut lyckades jag komma förbi det störmoment som en dålig uppläsare generar och lyssna färdigt med behållning. Jag har inte varit något fan av Aviciis musik och heller inte sett den omdiskuterade dokumentären annat än de mediala kommentarerna som dök upp i eftervattnet. Av dessa framställdes hans manager som en bidragande orsak till att det gick som det gick och jag tycker mig kunna utläsa detsamma mellan bokens rader. Men det som framför allt slår mig är att Tim aldrig riktigt fick bli vuxen och en uppenbar talang gick förlorad på ett sådant onödigt sätt, att det kunde ha undvikits om omständigheter och omgivning varit annorlunda. Men som det mesta annat är det så lätt att vara efterklok. Outsägligt sorgligt i detta fall.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0