Måndag

Det känns lite konstigt att alla nu är på upploppen i sina julförberedelser medan jag känner att julen är gjord! Lilltjejen och Johan med bonusfamiljen är nu i Spanien där de blir en vecka, första gången Elena hälsar på sin pappa på över två år på grund av restriktionerna.
Jag var mentalt rätt dränerad efter intensiva veckor som avslutades med julfirandena så hela helgen har jag i princip varit helt självisolerad. Vaknade som vanligt i ottan, på lördagen till tät dimma och drog till Backaplan för att passa på att vara deltagare och köra nya releasen. Därefter blev det pussel för hela slanten! Insåg att det ju inte var Wasgij utan Jan van Haasteren som jag både köpt och fått, de är ju ganska snarlika i sina teman. 
Plöjde ljudbok medan bitarna bokstavligt talat föll på plats på både bord och hjärna.
Kissemånsarna ville såklart vara med vilket renderar en extra utmaning...!
 
Med stel nacke och rygg föll andan på att sticka ut och lubba på lördagskvällen, ritkigt skönt och inga större känningar i knät. När det har varit så mycket med jobbet och övrigt har jag försökt vara än noggrannare med fysisk aktivitet eftersom jag vet att jag mår bra av det. Det tar ju trots allt inte mycket tid att dra på sig grejerna och sticka ut max en timme medan Lilltjejen pular på med sitt.
 
Två pussel där Christer var med på slutet av det andra. Pussel, träning, två ljudböcker och helgen var helt och hållet i min introverta anda!
 
US och Europa går ju in i julfiranden och ledighet medan Kina jobbar på som vanligt, så lugnare kommer det att bli kommande veckor vilket innebär att jag kan fokusera mera på kinesiskan igen. Den har fått stå åt sidan senaste veckorna och endast marginellt underhålllits av min dagliga streak i Duolingo. Jag blev förresten antagen till kursen i Lund med start nästa år, halvfart på distans vilket ska bli väldigt spännande!
Böckerna kostar ju en halv förmögenhet men testade Amazon för en av läroböckerna som hade halva priset och fick leveransen dagen därpå, imponerande!
Ska strax iväg till mödravårdscentralen för byte av spiral. När jag bytte för nu snart sex år sedan fick jag informationen att jag inte skulle behöva byta fler gånger men då det kändes lite märkligt passade jag på att fråga under cellprovtagningen och då var så verkligen inte fallet. Det var hög tid att byta!
Eftersom mina menstruationer är så rikliga ska jag nu testa hormon istället för de i koppar jag haft. Det hade ju varit trevligt om mina järndepåer hade kunnat komma upp i bra nivå för att slippa vara på gränsen för blodgivning, samtidigt som det ju är hormoner man tillför sig som man inte vet hur man reagerar på. Det var ju inga problem då jag åt p-piller men det var ju en livstid sedan.
 
Har fått tillbaka en släng av den där allergi-vad-det-nu-var för något då jag nös som en galning igår och näsan korkade ihop totalt. Det kom så fort vi lagt oss så jag fick somna med öppen mun, men under natten och till morgonen var det helt försvunnet. Helknäppt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0