God Jul igen

God mat, väldigt varmt och väldigt kallt vatten. Norr om Ljungskile låg snön och bjöd på sitt vackra landskap. 
För första gången gick vi ned till strandbastun och när den ena efter den andra begav sig ned i vattnet blev det tidigare otänkbara plötsligt något jag faktiskt ville. Sjukt stolt över att jag inte bara gjorde det en utan två gånger! Det värsta var faktiskt fötterna mot snön, isen och stegens metall.
(null)
(null)
Kanske man tycker att en norrbottning borde ha vinterbadat sedan barnsben men inte denna. Känns som något jag nu kan kryssa för min bucketlista.

(null)
Väl hemma igen rörde jag direkt ihop kryddblandningen och fick in kambenen i ugnen. Tog en paus i pusslandet för att hälsa på grannens kattisar Elsa och Maui. Elsa ska ha astmamedicin två gånger per dag och jag hade fått öva en gång innan de åkte, placera masken över hennes nos och mun, puffa en gång och låta blicken följa andningindikatorn för de erforderliga sex andetagen. Hon är van och supersnäll!
Spjällen blev sådär mjälla och kryddigt goda, varför har jag inte gjort detta försök tidigare? Karl-Bertil Jonsson fick göra mig sällskap innan jag gick över till klassiska Love Actually och någon annan julfilm av okänd titel medan jag pusslade vidare, ibland tillsammans med kissemånsarna!
(null)
Det blev en mycket god jul på många sätt!
Imorgon bitti ska jag upp till mitt pass i Majorna. Lite otippat är det fullbokat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0