Dagen före doppare

Igår kom ett litet, litet tunt lager snö som nu regnar bort utanför mina fönster. Jobbade och lubbade innan middag och bio. Danilo har ju blivet helt galet snabba efter Coronastängningen och uppenbart ägarbyte. Vi hann knappt beställa förrän förrätten var klar och de där soft bunsen med tofy de har är så jäkla goda! Efterrättschokladkakan var till och med mastigare än jag förutspått att jag trots den extra glass jag beställde omöjligt kunde slutföra. Hur är det ens tänkt att man ska kunna äta en så mastodontmastig chokladbomb utan glass eller grädde?
 
Vi såg premiären av Matrix Resurrection. Alla var nog helt förvirrade en bra bit in i filmen men därefter blev den hyggligt ok. Mest intresant var det att se flera av skådisarna från Sense8, lite udda att se dom tillsammans i denna film, men då det är samma regissör fattade de tydligen tycke för varandra.
 
Jupp, färdigställt pussel nummer tre också så nu har jag bara ett kvar till imorgon julafton. Börjar känna lite sug efter virkning igen så får bestämma mig för något projekt.
I eftermiddag åker jag och Christer till Vann spa, en julklapp som ska bli riktigt skön att avnjuta! Sedan har jag faktiskt laddad med mina egna utvalda godsaker till imorgon då han firar med sina barn. Sill, sylta, räk- och rödbetssallad. Skinka har aldrig varit någon storfavorit för mig, möjligtvis på ett tunnbröd med senap och äpplemos men det behovet tillfredsställde jag redan i början på månaden då de där små gulliga skinkorna kom ut i kyldisken. Däremot ska jag våga mig på att göra egna kamben, det blir intressant! Senaste försöket inför en jul under Johan-eran blev de snustorra men alla höll god min och berömde medan de tog en extra klunk julmust. Just det, en flaska sådan har jag också redo i kylen.
 
Skummade en artikel om personer som med tillfredsställelse firade ensamma eller på ett annorlunda sätt hittat sina egna traditioner för att bryta stressiga normer och förväntningar. Däremot är det så många ofrivilligt ensamma där ute där detta kommer till sin spets på just julafton. All heder till de som öppnar sina hem för dessa främlingar och jag kan bara utgå ifrån att dessa hjältar är väldigt extroverta. Jag hade gärna kunnat tänka mig att stå bakom en sådan handling, erbjuda någon plats för dessa ensamma att komma till, arrangera och ordna men däremot inte stå som någon form av värd och ta emot, prata och umgås - och det är ju det som är själva poängen för dessa ensamma människor. Men de kan ju umgås med varandra medan jag servar i bakgrunden.
 
Jag anmälde mig och Ronja som volontärer hos Stadsmissionen på nyårsafton men liksom en julafton jag sökte till för några år sedan så hade de redan fyllt behovet. Det finns många ensamma och behövande under högtiderna men också många som vill hjälpa till och bidra på ett eller annat sätt. I år fanns ingen organisation vid Ica Maxi, kanske på grund av Coronan, att handla en matkasse eller julklappar för. Lilltjejen påpekade det några gånger, hur hon uppskattat att vi gjort det tidigare år.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0