Jobbhelg

Hann fram till vecka fyra i kursplanen och kan nu inte göra jättemycket fler moment då tre prov och uppsats återstår. Är egentligen bara det sistnämnda jag skulle kunna påbörja nu. Muntliga-, samt läs- och hörförståelsen är avklarad så lite osäker på vad de återstående tre handlar om annat än att det är två skriftliga och ett muntligt "live" via Teams.

Veckans heldagar till sena kvällar framför skärmen kändes i ryggen men ändå tillfredsställande att jag kunde passa på och lägga så mycket tid innan verksamheten kommer igång ordentligt på jobbet.
(null)

De tre och en halv veckor långa semestern med sina fulltecknade aktiviteter med Lilltjejen påbjöd inte mycket tid för BookBeat, men de två det blev var riktigt, riktigt bra!
Jag vill ju helst ha alla böcker jag läser i min bokhylla, men med alla böcker jag plöjer sedan jag gick över till att lyssna tillåter inte riktigt min plånbok. Rebellkungen beställde jag dock från Erik själv, riktigt bra och intressant bok som inte lämnar mycket förtroende för svenska sjukvården. Att systemet inte fungerar visste man visserligen och fler både statliga och privata instanser lider av samma sjukdom med administrativa toppstyrningar, politik och själviska agendor. Inte bara sjukvården utan också allt från skolväsendet till välgörenhetsorganisationer och missionskyrkan. Visst görs väldigt mycket gott av de två sistnämnda men sjukan finns inte mindre hos dem bara för att de ska föregå med osjälviska gärningar. 

Lilla Fågelcentralen hoppas och tror jag är renhåriga så små de är. Jag var uppsatt på denna helg och Lilltjejen kunde haka på igår. Det var ju nästan en månad sedan vi var där och nu hade alla småfågelungar ersatts med Tornseglare. De olika häckningstiderna för arterna speglas på de omhändertagna ungarna som ramlat ur sina bon.
Drygt tjugo av de underbart söta glidflygarna skulle matas, tyvärr var inte alla lika lättmatade som föregångarna och mycket tid ägnades åt tvångsmatning. 
Vi fick också möjlighet att släppa ut en av kattugglorna i det område den hittats. Ugglan är ju galet söt och så häftigt att både lyckas fånga den med håven i voljären och bära den för insättning i buren. Lilltjejen ville såklart vara med så hon och Johan hakade på när jag till kvällen åkte upp för att hämta den. 

Lång vecka, bra vecka, skönt trött efter gött pass i Frölunda med hugade stammisar och galet trött i knoppen. Gonatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0