Studiedag

(null)
Med de för tillfället minskade arbetstiderna och således har mer tid på morgonen, vad gör man då? Skurar ugnen såklart. Första gången sedan jag flyttade hit...

Studiedag med fritids stängt så dörrknackningarna började redan innan klockan hunnit bli nio. Medan jag satt i morgonens möten hörde jag fler droppa in - och tycker det är supermysigt! Just detta, att hon har kompisar boende så nära att de bara kan springa eller cykla över till varandra. De försvinner hem för att äta då föräldrarna pingar och kommer sedan tillbaka. En sprang hem och hämtade nybakade bullar så de fick duka fram ute under markisen. Ibland försvinner Lilltjejen iväg till de andra några hus bort. Precis som jag vill att det ska vara!

(null)
Läste ut Emelie Schepps senaste "Broder Jakob" och frustade oväntat till vid slutet av en sida. Nu är jag inne på Camilla Läckbergs "Vingar av silver" som släpptes idag och en microrecension i ettordsformat drygt halvvägs är "taffligt". Försöker jag mig på att utveckla något så är ju Fjällbackaserien och hennes nya serie om Faye genremässigt inte jämförbara, men vill hon därmed också särskilja dem med så vitalt mycket lägre kvalitet? Språket är banalt och överdrivet grovt och miljöbeskrivningarna platta. Fayes karaktär som man sympatiserade med i första boken har nu halvvägs fallerat totalt och om det går som jag redan efter den första orealistiska introduktionen av David tror att det gör orkar jag nog inte ens mentalt himla med ögonen. Denna typ av bok bygger ju på en viss form av förutsägbarhet men fullföljer sista halvan de spår de nu följer så blir jag riktigt besviken. Det är nästan så illa att jag skäms lite å Läckbergs vägnar - för hon har ju producerat så ofantligt mycket bättre. Men kanske är det jag som ska skämmas som sågar en bok så brutalt innan jag ens läst den färdigt. Om några timmar får vi se om jag får göra en pudel. Man kan ju hoppas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0