Årets midsommar

(null)
Vi har blivit så bortskämda på väderfronten att vi förträngt vad som är ett faktum, nämligen att det alltid regnar på midsommarafton.
Det började lovande, stekande varm förmiddag som jag tillbringade på Torrekullas tolv banor. Det gick katastrofdåligt. 
Efter lunchtid var planen att vi skulle mötas på Aspens badplats för lite picknick, bad och aktiviteter innan vidare färd hem till värdparet. 
När jag passerade Gamlestan kom regnet och vår chatgrupp beslöt att ses till senare uppslutningen i Olofstorp. Jag vände kylaren och chansade trots de blåsvarta molnen att köra söderut. Kanske skulle det vara klarare ute vid kusten men fick inta min picknick på Vallda hamns parkering medan regnet smattrade mot biltaket och strandbesökarna hukande återvände till sina bilar. Det var faktiskt riktigt mysigt att sitta där och småäta medan ljudet av Mattias Edvardssons "En helt vanlig familj" ackompanjerades av regnet.

(null)
Tror det är första midsommar jag inte ätit sill - sedan jag lärde mig att uppskatta den. Efter en halv dag av självmeditativ sysselsättning rattade jag hem och duschade av mig morgonen lager av solskyddskräm, packade om kylväskan och förberedde mig på att vara duktigt social under dagens sista halva. Till och med Robert tyckte jag varit duktig när jag efter halv elva som första person tackade för mig. Har ju faktiskt min klass imorgon, som vanligt trots midsommardag. Ja, den är knappt halvfull av bokade och får se hur många som faktiskt dyker upp.
Jag känner hur socialt otränad jag är men kan uppföra mig civiliserat och har dessutom koll på de relativt enkla förväntningarna på mig och från de andra. Funderade ett slag med Robert och kom fram till att senaste festen jag varit på var just hos dem där inför Roberts flytt till USA. Det var väl i höstas? 
Nu går ögonen i kors, dags att sova!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0