One mosse

(null)

(null)
Det vore en smula överdrivet att kalla det vandring, men Anders fick mig att omdefiniera målet från karaktärsbildande maratonmarsch till trevlig campingupplevelse. Fullastade för en liten skogspromenad till den lilla sjön med udda namnet One Mosse där vindskydd, eldstad och tillika tillåtet för tältning i Sandsjöbackas naturreservat.
Vindskyddet var upptaget av en handfull killar så med tanke på trafiken i området hade vi turen att få den intilliggande eldstaden. Intog lunch, slog upp våra tält och kunde således ägna resten av dagen åt att bara vara. Plockade blåbär och vilade ögonen på brasans lek, grillade pinnbröd, avnjöt krabbelurer och testade frystorkad middag för första gången.  Visst ville Lilltjejen in och hänga i tältet med fånen ibland vilket inte tilläts så många gånger fann jag henne helt sonika sittandes vid vattenbrynet och bara vara - tillfreds som det lät ivarje fall. Men visst fick de någon stund att ta Pokémon-gymmet som tydligen fanns just på den plats vi var(!)
(null)

Det är alltid en speciell känsla att borsta tänderna i det fria. Väldigt mysigt och rofyllt.
Barnen sysselsatte sig riktigt bra, exempelvis genom att pimpa framför våra tält. Det blev en sen kväll och en glad och förväntansfull Lilltjej kröp ned i sin nya sovsäck intill mig. Trots de brötande killarna i vindskyddet hade vi det riktigt mysigt. 

Mitt nya självuppblåsande liggunderlag tillsammans med det enkla klassiska gjorde rejäl skillnad för min rygg. På den fronten kommer man helt enkelt inte undan med billigt.

På morgonen blev det lite frukost innan vi rev vårt läger och traskade tillbaka till bilarna. Jag, Lilltjejen och Otto hade sovit klart bäst medan de andra var rätt möra. En natt och ändå så otroligt mycket packning med efterföljande tvättmaraton. Fyra maskiner och tacksam sol för underställ och vandringsbyxor att torka i, tälten torra, sovsäckar vädrade och spritköket diskat och klart. Sedan kunde Nina och Anders slockna i sängen medan jag åkte och hämtade passerkort och dator hos Rakesh. Som förväntat fick jag ge dem en stund att bjuda på te och prata lite.
Skönt att äntligen få en fin sommarvärme igen, både av ovan praktiska anledningar men också för oss att avnjuta lite tid däri.
(null)

Imorgon ska vi upp i ottan för Boda Borg i Karlskoga så dags att checka ut här nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0