Fine Brorsan

Det gick så fort och kom så oväntat - vanligt enligt veterinären att katterna instinktivt inte vill visa sig svaga. Han tiggde frukost med de andra, sov i sängen som vanligt och var sitt vanliga goe pälsansikte. Igår kräktes han mörka och illaluktande som jag aldrig sett förut och uppförandet blev det typiska tillbakadragna och långsamma. Till kvällen kom han dock och lade sig tätt intill som han brukar och pirrade som bara han kan, vet att de kan pirra för att lugna sig själva, uppträda som vanligt.
Morgonen efter följde han med de andra till frukosten men slickade bara lite på våtmaten för att kort därefter kräkas de mörka uppkastningarna igen. Nu märktes det tydligt att han hade ont och inte mådde bra så ringde och fick akuttid hos veterinären. Messade Johan och informerade.
Ultraljud och röntgen visade njurstenar i båda njurarna och en större i ledaren. Att han dessutom hade vätska i magsäcken bekymrade veterinären som misstänkte att det kunde finnas mera. Prognosen var dålig så fick fatta beslutet. Det var som att Brorsan gav upp medan vi var där, blev märkbart sämre och passiv efter undersökningarna. Johan kom med Lilltjejen så hon fick ta farväl. Jag hann aldrig förbereda mig, trodde han fått i sig något som blockerat tarmen, som kunde åtgärdas. Nu fick jag istället besluta om kremering och åka hem med en tom transportbur. Kändes så fel att lämna honom där!
Fick inte tag på någon vikarie med så kort varsel så bara samla ihop sig och köra på rutin. Det har man ju gjort förr när tillvaron ställts på kant och enligt Maria märktes ingen skillnad i alla fall, fake it until you make it. En kollega trodde jag var bakis men beklagade ångerfullt när jag förklarade.
Fine Brorsan, som pirrade så hela sängen vibrerade, som alltid gosade ned sig i mitt armveck eller hos Lilltjejen, när hon var här föredrog han att sova hos henne. Min fine Brorsan!
(null)



Kommentarer
Postat av: Anna i Göteborg

Åh nej vad tråkigt att höra!! Jag beklagar verkligen :-( Så fina katter som du har och som jag alltid avundsjukt tittar på och tänker lyllos dig ;-) Så roliga och mysiga... så mycket en del av din blogg. Krama varann och minns allt det fina och gosiga <3 Massa cyberkramar från mig!!

2020-02-03 @ 14:35:58
Postat av: Linda till Anna i gbg

Tack Anna <3 Ja, försöker få Ronja att fokusera på åren vi fick, han var så himla fin!

2020-02-04 @ 13:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0