Dan före dan osv

Lugn måndag på jobbfronten och nu ledig en vecka vilket ska bli skönt.
Lilltjejen ville ha en dag på fritids så jag fick leka apport med Mini  och hans favoritlekssker - hårsnoddar. Pillade fram ett halvt dussin under kyl och frys...
(null)
Påmindes att jag och Himil skulle utbyta julklappar sedan Secret Santa så åkte förbi honom och hans fru som liksom förra gången enligt den indiska kulturen var översvallande i sitt gästmottagande. Man kan inte bara titta in, säga hej och hej då. Jag blir sittande i den lilla soffan och mitt glas med vatten serveras på en bricka. Indiskt och svenskt gott bjuds som jag intar medan de står och tittar på. Vid det här laget har jag lärt mig att tacka och ta emot, åtsidosätta den besvärande och obekväma känslan och nästan uppskatta deras motto att "the guest is God".
 Himil fick det klassiska labyrintspelet av mig och jag en tomte som Ronja gav namnet Herman! Han vaktar nu vår nyklädda gran.
(null)
För gran fick det ju bli nu när vi blir hemma och alldeles för många paket därunder trots att Stockholmarnas inte är med!
Det slog mig när jag gick från bilen i helgen med Lilltjejens sista julklapp under armen - hur oerhört lyckligt lottad jag är som kan köpa så mycket till min dotter. Tänkte på alla de som inte ens kan köpa något extra att ställa på matbordet, de barn som tvingas höra sina kompisar, sådana som min Lilltjej berätta om allt hon får.
Det är så lätt att döma, hävda att föräldrar själva mer eller mindre satt sig i den situation de är, men vad vet vi om dem och deras omständigheter? Oavsett så är barnen oskyldiga.
Oväntade omständigheter har satt mig där jag är nu med de lyckliga förutsättningar jag fått. Jag vill och har inte dåligt samvete för det men kanske just därför uppskattar jag det desto mera. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0