Sommarmorgon

En kollega tipsade om mönster av isländska Tinna Thórudóttir Thorvaldsdóttir och övertalades att tro att mönstren inte alls var så svåra som de såg ut. När jag nu i några veckor matats av underbara skapelser publicerade av hennes följare på FB kunde jag till slut inte låta bli och testade genom att följa en av skaparens YouTube-tutorials för en rektangulär liten bit. Det var faktiskt inga större svårigheter, men då jag köpt mönstret och insett vilken mängd och därmed kostnad som en filt skulle innebära insåg jag att det nog dessutom vore smartare att börja med ett mindre projekt, en sjal.
Högg kontrasterande färger ur mitt garnlager och ägnade några timmar med mönstret och hennes YouTube-klipp. Om och om igen. Rev upp och började om, rev upp och började om tills jag äntligen fick till en hyfsad början och börjat förstå mönstret. Dålig idé att börja med en mörk färg dessutom där det är svårare att urskilja maskorna. Hade dessutom inte rätt storlek på virknålen eftersom garnet använts till stickning. Men nu är jag grymt taggad att göra ett riktigt försök, där den svåraste utmaningen är att välja färger. 
 
Morgonpromenaden blev en morgonjogg i skogen ovanför Hills. Har länge noterat en rejäl stig som försvunnit upp i skogen och idag var det dags att ta reda på vart den tog vägen. En skolskog visade en skylt längre in och otaliga stigar som förgrenade sig åt alla håll. Skogen var verkligen varierad med ömsom öppen barrmark till snårig undervegetation där man knappt skönjade stigarna och fick klättra genom omkullfallna träd.
Kom ut till vad jag insåg var motorcrossbanan jag hört talas om och fann dom ok att springa i så snirkel-snorklade mig också där ett tag. En bitvis obanad morgonrunda av skiftande karaktär men helt klart roligt att ha ett närliggande alternativ för min nya passion! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0