Sista augusti och måndag

Så var det sista augusti och månadens böcker blev ännu ett fint collage av ett ganska varierat utbud denna gång. Den sista boken i Lucinda Rileys serie släpps senare i år och rekommenderades hennes fristående "Midnattsrosen" vilken var riktigt, riktigt fin.
Jag älskade Fredrik Backmans tidigare böcker men tilltalades inte av Björnstad då den kom. Japp, ingressens fokus kring hockey skrämde bort mig, men då den också rekommenderades gav jag den ett försök och visst var den bra! Mörkare än hans tidigare på ett sätt, även om de också avhandlat rätt allvarliga teman, men jargongen var inte lika utbredd som hans tidigare. Uppföljaren fick inte lika bra recensioner så kände mig ganska nöjd med att låta historien sluta där för mig. Kanske nyfikenheten laddar ned den en dag.
Istället fortsatte jag på Karin Smirnoffs "Jag for ner till bror", där inläsaren gjorde det synnerligen svårt för mig att komma in i verket. Jag kan inte tänka mig annat än att den entoniga rösten utan inlevelse var med avsikt, för att på något sätt avspegla en karg och norrländsk miljö, lika avskalad och krass som huvudpersonens skildring av sin traumatiska uppväxt.
Sedan har jag länge funderat på att ge mig på lite klassiker just för att de antagligen kallas klassiker av en anledning. Sneglade på verk av typen "Brott och straff" men humöret tilltalades inte av vad jag uppfattar vara relativ tung litteratur, så testade "Alice i underlandet" tillsammans med Lilltjejen. Den var verkligen bara skum. Helknäpp.
Jane Eyre var sorglig men vacker och lyssnades på med stor behållning, liksom Roslings "Hur jag lärde mig förstå världen". Alla de ofantliga utmaningar han måste ha ställts inför vid läkaruppdraget i Mocambique har man inga problem att fylla ut mellan hans sakliga skildring.
 
Hade också rekommenderats "Stark genom klimakteriet", som en givande förberedelse inför det som komma skall. Det jag fick med mig av den var det jag redan vet: Att träna ger välmående och om man vill och är av desperat behov kan man experimentera med hormoner, naturliga eller syntetiska. Kaffe dricker jag inte så det är möjligen den välbalanserade kosten som kanske, ehum, kan förbättras något.
 
Skönt att igår köra igen för fullbokad klass där jag testade några låtar från nya releasen. Inte allt för förvirrad hoppas jag. Vänster stortånagel börjar sakta men säkert bli allt mer blå. Det och en vagel under höger öga var det jag, förutom underbara upplevelser fick med mig från Sälen. Medan jag kör känner jag sällan krämpor och sådant, men efteråt kunde jag knappt gå normalt. Skulle behövt tofflor med öppna tår! Hade också i förebyggande syfte tejpat knäet vilket nog var bra. 
Lilltjejen har varit förkyld och hemma från skolan under hela Johan-veckan. Idag är hon tillbaka, liksom jag på jobbet. Så kallt i landskapet att jag sitter med jackan på...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0