Varmt

Reser mig ur morgonvärmen och öppnar altandörren så som jag oftast gör nu när temperaturen där ute är välkommen in. Solen har ännu inte förmått lyfta morgondimman och termometern visar endast några få plusgrader men det är vackert! 
Fredag säger kalendern och ännu en vecka har swischat förbi. Gårdagen var enligt media den varmaste hittills detta år och kan bara hålla med. När min förkortade arbetsdag var över gick jag ut och lade mig på de solvarma plattorna för att värma upp svettkörtlarna inför min torsdagsklass. Bror och Plutt gör mig alltid sällskap så vi alla tre såg nog rätt utslagna ut. Simba är på vårkollo hos Johans familj då de liksom de gjorde med Plutt, vill testa om en av grabbarna är allergisk eller inte. Det verkade ju fungera bra med Plutt så går det vägen med Simba kanske det blir katt där också till de tre barnens förtjusning. Under tiden är det ovanligt tyst här hemma med mina två kvarvarande under av väluppfostran. 
Med solkysst skinn svettades jag vidare med mina mysiga Förlundianer, jag blir så glad för de som kan och fortsätter att komma dit och köra. Kanske är våra ökade avstånd mellan varandra helt meningslöst men det är enligt rekommendationerna och på vårt egna ansvar. 
När jag klev ur bilen hemmavid kom fine Bror och mötte mig. Ingen Brorsa vid hans sida och saknaden stack till. Imorse klättrade Bror upp på mitt bröst så som oftast och pirrade på sitt diskreta sätt, inte mullrande som Brorsan bara kunde. 
 
När jag och Lilltjejen skulle promenera ned till Mölndals centrum registrerade jag prova-på hos Bookbeat. Vi lyssnade på Musse och Helium som hon gillar, och därefter har jag utforskat boktjänstens utbud ganska rejält. Nästan dagligen lyssnar jag på något och snubblade över Stina Jacksons första deckare som jag plöjde både genom att lyssna varje möjlig stund och läsa på fånens skärm. De var riktigt bra, också för det faktum att de utspelar sig uppe i Norrland där välbekanta platser omnämns men likaså hennes miljöbeskrivningar är väldigt vackra, nästan poetiska ibland. En form av problem jag nu hamnat i på grund av mitt nyttjande av Bookbeat är att jag också vill ha böckerna jag läser, rent fysiskt. Jag vill ha dem i sitt pocketformat stående i min bokhylla! Jag antar att jag helt sonika får notera de böcker jag nu fuskläser på detta sätt och lägga dem i kundvagnen hos den som Pricerunner.se rekommenderar...!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0