Skärtorsdag

Solen skiner från blå himmel där på andra sidan av persiennerna. Klockan har passerat femton och min nya förkortade arbetsdag är slut - påsken är här. Av den lilla stund jag tog på utsidan där mellan de virtuella mötena var vårvärmen skön, tydligt illustrerad av Bror som lättjefullt rullade sig på de solvarma stenplattorna.
Simba är snart sex månader och storleksmässigt nästan som Plutt och Bror, bara gängligare. Ben och tassar är fortfarande för stora och valpaktiga med förebåd om att han knappast vuxit färdigt ännu. Han håller mig sällskap, kanske lite väl närgånget ibland men är väldigt mysig som ofta klättrar upp och lägger sig på mitt bröst med tassarna under och ibland på min haka, högt pirrande.
 
I måndags fick jag möjlighet att testa Padeltennis för första gången. Har ju hört talas om denna sport som växer så snabbt här i Sverige och tänkte med mina tidigare år av både tennis och badminton skulle ha hyfsat bra förutsättningar. 
Både och skulle jag där och då konstatera. Att man inte kunde damma till bollen på samma sätt som i tennis kunde jag konstatera ett flertal gånger, frustrerande många gånger. Jag skulle vilja påstå att Padeltennis är en snällare (läs: mesigare) variant av tennis. Banan är markant mindre, bollarna ser ut och känns som tennisbollar fast mjukare, endast underhandsservar, man spelar alltid fyra på den lilla banan och man kan nyttja bakre väggen för en extra studs. Det svåraste jag fann förutom den inte alltid tillämpbara tennistekniken, var den kortare racketen. Van vid tennisens motsvarighet blev det pinsamma slag i luften där bollen passerade utanför min tänkta räckvidd. Kul ändå både att fått testa på detta och att göra det tillsammans med Nicklas, Alexander och Mikael. De var väldigt förstående!
Apropå aktiviteter och våren som plötsligt ramlade över oss så börjar golfarna dra sig ut på banorna igen. I dessa Coronatider är också golf en passande aktivitet då man sällan ser några sällskap på femtio personer dra runt tillsammans hål till hål...
Både jag och Christer har sedan årsskiftet lämnat Torslanda GK, jag för att jag tyckte det blev lite för långt att åka och han för att han tycker banan är tråkig och mindre bra. Dock vet jag inte vilken klubb jag ska byta till, medlemsskapen är ju på många ställen rätt dyra men jag har visserligen mitt friskvårdsbidrag att använda. Funderar på en billigare klubb, nästan av typen brevlådeklubb och så gå på Golfhäftet som ger mycket billigare greenfee. Jag vet inte.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0