VAK

(null)
Det fina vädret höll i sig till måndagen så efter tre Sprint planning drog jag upp teamen till terassen för en spontanfika. Förra gången var knappt hälften på plats i landet men nu återstår bara några få. Bad en utomstående ta bilderna och av någon anledning knäppte han medan jag höll på att komponera uppställningen!

Är på VAK för ett sällsynt besök då ett möte förlagts här ute. Ska ändå ha klass på Lindholmen efter jobbet så kunde lika väl åka ut på ön. Passerade en PI-board jag inte kunde låta bli att dokumentera. Jösses säger jag bara! De röda trådarna är alltså beroenden mellan de olika teamen.
Mina tre team är verkligen i tre olika faser och stadier. Ett litet onsite som är mer eller mindre självgående, dvs min roll som Scrum master är så gott som uppnådd - att inte behövas. Det andra är stort och nu helt onsite, utåtriktade med god stämning och det tredje har hälften offshore, är nya på plats och mycket mera inåtriktade personligheter. Eller så handlar det om övergående försiktighet när de nu är så nya. Det är roligt, utmanande och jag är löjligt stolt över dem!
(null)

Känns konstigt att vara här ute på VAK. När man pratat med andra i Gamlestan känner de likadant - vi hör inte hemma där längre. Som all förändring är man inte alltid positiv till en början, men man vänjer sig, anpassar sig och kommer till rätta med det nya vare sig man vill eller inte - beroende på personlighet visserligen. Jag var mycket skeptisk till Gamlestan men nu vill jag verkligen inte flytta därifrån. Vägen till och från är ofantligt mycket smidigare och parkering är aldrig ett problem. Eventuellt måste vi flytta innan nästa sommar... fattar inte riktigt vart bara eftersom det är knökafullt i VAK också. Men det är kanske rockader på gång - eller så hamnar vi i några baracker någonstans...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0