Glädje

(null)
Älskar denna bilden! Vi har tagit några med tydlig nedräkning av min trogna stammis och fotograf Maria. Sedan tror vi att vi är klara och släpper fokus på kameran och hon knäpper igen. Blir så glad av den, mina svettiga och grymma stammisar! De flesta vill inte vara med på mina foton och misstänker att det varit fler om jag tagit dem innan passet, innan det rödflammiga blanka ansiktet,  svettslickade håret och utmattade uppsynen - som visar att man jobbat, att man kämpat, gjort en insats för sin kropp och sitt välmående. Det är enligt mig det bästa motivet för en klass som denna. 
Skön avslutning på en bra dag där den norska stormen på utsidan kontrasterat mot den lugna insidan. Provianterat inför kommande veckan och gjort en omgång palt som naturligtvis fick avsmakas efteråt. Vi ska ha potluck-lunch, knytkalas på jobbet och mina team ville gärna uppleva svenskt hemlagat. Problemet är bara att de flesta är vegetarianer, en del äter inte ens ägg eller mjölkprodukter och två inget som tillagats av redskap som hanterat kött. De har verkligen extra svårt att hitta boende när det är andra- och tom tredjehandsmarknad ofta som inneboende som gäller. 
Klassiskt svenskt är ju till exempel köttbullar och kalops. Visst finns dom i vegetariska alternativ men då faller liksom just det klassiska. Så kom jag på palt, att inte fylla dem med fläsk - flatpalt! Jättekul att bjuda på min norrländska delikatess som många tycker är mysko. Jag får dock dela den och steka så den kan micras på jobbet där vi inte har några kokmöjligheter. Stekt fläsk kan jag servera bredvid för de som vill, och så lingonsylten och smöret också, nomnom! Misstänker dock att flertalet inte kommer att dela min uppfattning så räknar inte med någon rykande åtgång. Palt i jämförelse med  det indiska köket är onekligen långt ifrån varandra.
(null)
(Redo för matberedarens finstrimlare)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0